Bugatti Centodieci
Utrip mesta · mobilno

Ekskluzivnosti je včasih več kot le številke.

Bugatti praznuje in predstavlja Centodieci, ki bo počastil 110 obletnico blagovne znamke in je hkrati poklon modelu EB110, ki je ikonično kraljeval cestam v 90-h. Ker gre za posebne sorte ekskluzivnost saj bo narejenih le 10 komadov in vsakega od njih bo poganjal motor z močjo kar 1600 konjev in oznako 8.0L – W16. Centodieci stavi na nove kompozitne materiale in tudi zato je kar 44 kilogramov lažji od Chirona.

Ta podatek pa pomeni, da je zmožen številk, ki so onkraj verjetnega. Torej od 0 – 100 km/h potrebuje le 2.4 sekunde. A še bolj šokanten je podatke, da do 300 km/h iz mesta potrebuje le 13,1 sekunde. Zabava je kakopak elektronsko omejena na 380 km/h. Na voljo bo izključno v beli barvi, ki je njegov decenten podpis. In priznati je potrebno – vstopi zraka, tipični klinasti žarometi in silhueta, ki sicer spominja na EB110, a vseeno stoji popolnoma samostojno – ga bodo pri zbiralcih naredili za izjemno zaželenega. Cena – 8 milijonov evrov.

Galerija slik: Bugatti Centodieci

Bugatti CentodieciOdpri galerijo

P90216968_highRes_bmw-i3-94ah-dc-charg Čas je za električni avtomobil za vsak žep in vsak družinski proračun T-Roc Cabriolet T-Roc Cabriolet: Volkswagen se spušča v nekaj novega Rezvani Tank Rezvani Tank: najmočnejši serijski SUV na svetu Porsche Cayenne E-Hybrid Porsche Cayenne E-Hybrid: najmočnejši Porsche-ji bodo od sedaj priključni hibridi