Upogljiv zaslon LG
V zraku · tehnologija

LG je na sejmu zabavne elektrike CES 2016 predstavil upogljiv zaslon, ki se zvije v rolo kot časopis. 18-palčni prototip je naslednji LG-jev korak v tekmi za primat med upogljivimi zasloni, v kateri pa je njegov pravi tekmec samo Samsung. LG je tovrstni zaslon pokazal že lani, a za zaprtimi vrati, leto dni kasneje pa je v Las Vegasu vrata odprl tudi za široko javnost.

Korejska znamka LG je na sejmu CES 2016 v Las Vegasu predstavila upogljiv zaslon, ki se zvije v rolo kot časopis. Gre za OLED-zaslon brez kosti (beri: brez ohišja). Podobne zaslone so v preteklosti že predstavile tudi znamke, kot so Sony, Samsung in Sharp.

PREBERITE ŠE: AirBag: naprava, ki običajen zaslon spremeni v zaslon na dotik

Poleg omenjenega 18-palčnega zaslona bo LG na CES-u 2016 v kratkem predstavil tudi 55-palčni kot papir tanek televizor, ki ima vso potrebno elektroniko inštalirano ločeno, priča pa bomo tudi predstavitvi 25-palčnega infotainment zaslona za avtomobile.

MAPO - lepotna maska s povezljivostjo Bluetooth MAPO: Bluetooth lepotna maska za obraz Lebdeča deska ArcaBoard ArcaBoard: lebdeča deska, ki lebdi na poljubni površini Ušesne slušalke Revols Revols: ušesne slušalke, ki se oblikujejo po vašem ušesu Naprava AirBag običajnemu zaslonu podari lastnosti zaslona na dotik AirBag: naprava, ki običajen zaslon spremeni v zaslon na dotik · ·