3v1 kamera PowerEgg X
V zraku · tehnologija · gadgeti

3v1 kamera PowerEgg X je eden izmed tistih bizarnih izdelkov sejma CES 2020, ki se v resnici izkažejo za zelo praktične.

Dobro je imeti napravo, ki zmore početi več stvari hkrati. Nekaj takega so izdelali pri podjetju PowerVision. Njihov nov izdelek PowerEgg X, predstavljen na sejmu CES 2020, vsebuje kar 3 naprave v eni. Lahko je selfi kamera na stojalu, videokamera za snemanje lastnih dogodivščin in seveda dron. Vse skupaj pa upravlja umetna inteligenca. PowerEgg X je videti kot nekakšno nojevo jajce, iz katerega se lahko ‘izleže’ tisto, kar si v določenem trenutku želimo.

Vgrajena kamera je sposobna snemati posnetke v ločljivosti 4K/60 sličic na sekundo, seveda je tudi stabilizirana. Naprava s pomočjo AI sledi želenemu objektu in omogoča samodejno snemanje različnih kadrov za privlačnejše posnetke. Zaradi standarda IPX6 je tudi vodoodporna, če se dokupijo ločeni pripomočki, pa celo pristane na vodni gladini. V načinu kamere bo baterija zdržala do 3 ure in pol, v načinu drona pa 30 minut. Osnovni model PowerEgg X Explorer je mogoče kupiti po ceni 849 evrov, komplet Wizard s pripomočki za pristajanje na vodi pa za 1.149 evrov.

Galerija: PowerVision PowerEgg X

3v1 kamera PowerEgg XOdpri galerijo
Plinska maska Atmos CES 2020: modernizirana plinska maska Atmos VR očala Panasonic CES 2020: Panasonic s prvimi VR-očali, ki zmorejo prikazati HDR-vsebino All-in-one računalnik HP Envy 32 AiO CES 2020: HP Envy 32 AiO je odgovor na Applov iMac Prenosnik Samsung Galaxy Chromebook CES 2020: Samsung Galaxy Chromebook s čudovitim AMOLED zaslonom ·