VR očala Panasonic
V zraku · tehnologija · gadgeti

Poleg tega pa so videti presneto kul! Na sejmu CES 2020 je res mogoče videti veliko zanimivega.

Uživanje virtualne resničnosti po navadi zahteva nošnjo velikih in okornih očal, iz katerih pri večini štrlijo podatkovni kabli. Nova VR-očala podjetja Panasonic pa so povsem drugačna. Na videz celo podobna običajnim sončnim očalom. Vseeno pa zmorejo prikazovati impresivno dobro sliko. V njih je cel kup tehnologije, ki je nastala v sodelovanju z drugimi podjetji.

Če začnemo pri notranjem zaslonu, ta je nastal v sodelovanju z podjetjem Kopin, za prikaz ostre, UHD HDR slike pa skrbi tehnologija micro OLED. Seveda je bilo poskrbljeno tudi za to, da slika ne bo motna in se počasi osveževala, kar bi pri uporabniku povzročilo slabost . Da bo kakovost zvoka enaka kakovosti slike, je vgrajeni slušalki razvilo podjetje Technics. Ker iz VR-očal ne štrli noben kabel, se za prenos podatkov zanašajo na prihajajočo tehnologijo 5G. To je tudi eden izmed razlogov, da Panasonic še ne govori o prodaji, temveč so VR-očala le del razstave na CES 2020. A nedvomno jih bo Panasonic kupcem ponudil nekoč v prihodnosti.


All-in-one računalnik HP Envy 32 AiO CES 2020: HP Envy 32 AiO je odgovor na Applov iMac Prenosnik računalnik Alienware Concept UFO CES 2020: Alienware Concept UFO – gaming računalnik za na pot Samsung MicroLED TV CES 2020: Samsung 8K, MicroLED in televizor za milenijce Sero Dron Zero Zero V-Coptr Falcon Zero Zero V-Coptr Falcon: prvi dron z dvema propelerjema · · · ·