fbpx

Bodi to kar si, odreči se omejitvam in bodi srečen!

Danes se boš odpovedal in spustil od sebe stvari, ki ti ne pustijo rasti, ki ti ne dovolijo biti TI. Si pripravljen?

V sebi držiš toliko nepotrebnih trenutkov, ki ti povzročajo bolečino, stres, razočaranja. Namesto da bi jih izpustil in živel naprej, se jih oklepaš, kakor da brez njih ne znaš živeti. Mar res? NE. Ne več. Dovolj je bilo. Bodi srečen, ker takšen si najboljša različica sebe. Si TI! Tukaj je 15 stvari, ki se jim odpovej, če želiš biti srečen.

1. Opusti potrebo, da moraš vedno imeti prav

Ni vredno, da s tem povzročaš bolečino sebi in drugim, ali da zaradi tega izgubiš partnerja, prijatelje, sebe. Pusti ljudem, da so to kar so, sprejmi, da imajo drugačna mnenja kakor ti, in da to ne pomeni, da so njihova ali tvoja napačna.

2. Opusti obtoževanje drugih

Ne krivi druge za stvari, ki ti ne gredo v življenju po načrtih, za stvari, zaradi katerih se ne počutiš dobro. Sprejmi odgovornost za svoje življenje.

3. Opusti svoje negativne in podcenjujoče misli

Ne verjemi vsemu, kar ti govorijo misli, še posebej, če so negativne in iščejo v vsem in vseh samo slabo. Opusti jih. Naženi jih iz svoje glave.

Opusti potrebo, da moraš vedno imeti prav.
Opusti potrebo, da moraš vedno imeti prav.

4. Opusti omejujoča prepričanja, o tem kaj lahko in kaj ne moreš narediti …

… doseči, ali da nekaj je ali ni mogoče. Nisi na napačnem kraju in v napačnem času. Si tu in zmoreš doseči vse kar si želiš, samo dovoli si – poleteti nad omejitve.

5. Opusti pritoževanje

Nad toliko majhnimi, nepomembnimi stvarmi se pritožuješ: nad ljudmi, situacijami, dogodki, zaradi katerih postaneš žalosten in depresiven. Zapomni si, nobena situacija te ne more narediti nesrečnega, če ji ti ne dovoliš! Pomemben je tvoj pogled na situacijo, tvoja čustva, misli .. Ti se odločiš, kako vidiš dogajanje skozi svoja življenjska (čustvena) “očala”. Misli pozitivno!

6. Opusti kritiziranje stvari

Ljudi, kogarkoli, ki misli in je drugačen kakor ti. Vsi smo drugačni, a v bistvu smo si tako podobni. Vsi bi radi ljubili, bili srečni, ljubljeni, sprejeti, razumljeni. Vsi si želimo nekaj in nekaj si želimo vsi, brez izjeme. Zavedaj se tega.

Opusti pritoževanje.
Opusti pritoževanje.

7. Opusti dokazovanje drugim

Ne trudi se biti nekdo drug, samo zaradi tega, da boš všeč drugim. V trenutku, ko boš s tem prenehal, ko boš odvrgel svojo masko in se sprejel, vzljubil sebe takšnega kakršen si, bo življenje na tvojo pot poslalo ljudi, ki si jim všeč točno takšen, nepopoln.

8. Prenehaj se upirati spremembam, ker spremembe so dobre

Pomagale ti bodo, da se premakneš naprej, da boš izboljšal svoje življenje. Sledi svojemu srcu in spremembe bodo sledile same. Verjemi!

9. Opusti etikete

Ne označuj stvari, ljudi, ki jih ne razumeš, misliš, da so čudne, slabe. Raje odpri svoje misli, zaposli svoj um in zrasti.

Prenehaj se upirati spremembam, ker spremembe so dobre.
Prenehaj se upirati spremembam, ker spremembe so dobre.

10. Opusti svoje strahove

Strahovi so le iluzija, ne obstajajo, sam si jih zgradil. Rodili so v tvojih mislih, ker si jim ti to dovolil. Spremeni svoje misli in zidovi strahu bodo počasi izginili.

11. Opusti izgovore

Spakiraj jih v škatlo in jim povej, da so odpuščeni. Ne potrebuješ jih več. Velikokrat se oborožimo z neskončno izgovori: ne bom to, ne morem, ne znam – z izgovori, ki 99,9% sploh ne držijo.

12. Opusti preteklost

Težko je. Še posebej, če te je strah prihodnosti. Zapomni si, preteklosti in prihodnosti ni, vse kar imaš je zdaj, ta trenutek. Preteklost je bila, ne moreš se vrniti vanjo. Živi zdaj.

Opusti izgovore.
Opusti izgovore.

13. Opusti navezanost

Ne zamenjaj navezanost z ljubeznijo. Navezanost izhaja iz strahu. Ljubezen pa je čista, prijazna. Kjer je strah, ni ljubezni, in kjer je ljubezen, ni strahu.

14. Opusti potrebo po nadzoru

Ne moreš nadzorovati vse, kar se ti dogaja. Dovoli drugim, da so takšni kakršni so, da ni nič narobe, če živijo izven tvojega nadzora.

15. Ne živi kakor pričakujejo drugi od tebe, saj ne živiš njihovih, ampak svoje življenje

Poslušaj svoj notranji glas. Imaš samo eno življenje, to, ki ga živiš prav zdaj, živi ga po svoje, ni važno koliko napak boš naredil. Ti jih boš, ne drugi. Pusti njihova pričakovanja, naj te ne ovirajo na poti do sanj.

Bodi to kar si! Nepopolno popoln. Točno takšen kakršen si, si NAJBOLJŠI in za nekoga POPOLN!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.