fbpx

CES 2020: Panasonic s prvimi VR-očali, ki zmorejo prikazati HDR-vsebino

VR očala Panasonic

Poleg tega pa so videti presneto kul! Na sejmu CES 2020 je res mogoče videti veliko zanimivega.

Uživanje virtualne resničnosti po navadi zahteva nošnjo velikih in okornih očal, iz katerih pri večini štrlijo podatkovni kabli. Nova VR-očala podjetja Panasonic pa so povsem drugačna. Na videz celo podobna običajnim sončnim očalom. Vseeno pa zmorejo prikazovati impresivno dobro sliko. V njih je cel kup tehnologije, ki je nastala v sodelovanju z drugimi podjetji.

VR očala Panasonic
VR-očala Panasonic

Če začnemo pri notranjem zaslonu, ta je nastal v sodelovanju z podjetjem Kopin, za prikaz ostre, UHD HDR slike pa skrbi tehnologija micro OLED. Seveda je bilo poskrbljeno tudi za to, da slika ne bo motna in se počasi osveževala, kar bi pri uporabniku povzročilo slabost . Da bo kakovost zvoka enaka kakovosti slike, je vgrajeni slušalki razvilo podjetje Technics. Ker iz VR-očal ne štrli noben kabel, se za prenos podatkov zanašajo na prihajajočo tehnologijo 5G. To je tudi eden izmed razlogov, da Panasonic še ne govori o prodaji, temveč so VR-očala le del razstave na CES 2020. A nedvomno jih bo Panasonic kupcem ponudil nekoč v prihodnosti.

VR očala Panasonic
VR-očala Panasonic

Dodatne Informacije

Več informacij:
panasonic.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!