razer_tomahawk_2200
V zraku · tehnologija · gadgeti

Vsak PC je v osnovi modularen, a Razer Tomahawk omogoča, da ga lahko sestavi in nadgrajuje tudi nepoznavalec.

Na trgu obstaja že cela vrsta kompaktnih stacionarnih računalnikov, ki za razporeditev komponent mojstrsko izkoristijo vsak milimeter prostora v ohišju. A ti za sestavljanje še vedno potrebujejo uporabnikovo poznavanje računalniške opreme. Čar računalnika Razer Tomahawk pa je njegova modularnost, zaradi katere ga lahko sestavijo in nadgrajujejo tudi laiki. Pa še videti je zelo kul. Konceptni sistem je plod sodelovanja med podjetjema Razer in Intel. Razer že vrsto let predstavlja različne koncepte enakega izdelka, a tale z letošnjega CES 2020 naj bi bil dokončen. Na trg naj bi prispel še letos.

Za Tomahawk je Intel izdelal posebno vezje s procesorjem i9 9. generacije, ki se na po meri narejeno matično ploščo priključi kot nekakšna razširitvena kartica. Sistem sprejme do 64 GB delovnega pomnilnika in do 2 SSD-diska. Priključiti je treba še ločeno grafično kartico, ki jo bo mogoče občudovati skozi okno iz tempiranega stekla. Celotna matična plošča in napajalnik sta nameščena na ploščo, ki z enim potegom zdrsi iz aluminijastega ohišja. Tomahawk za sestavljanje in nadgrajevanje ne potrebuje izvijačev. Je očem privlačen sistem, ki bo zadovoljil nezahtevne uporabnike. Ne dopušča pa svobode pri dopolnjevanju in nadgrajevanju sistemov hlajenja ter osvetljave.

3v1 kamera PowerEgg X CES 2020: 3v1 kamera PowerEgg X je ‘jajce’, ki postane tudi dron Plinska maska Atmos CES 2020: modernizirana plinska maska Atmos VR očala Panasonic CES 2020: Panasonic s prvimi VR-očali, ki zmorejo prikazati HDR-vsebino All-in-one računalnik HP Envy 32 AiO CES 2020: HP Envy 32 AiO je odgovor na Applov iMac · · · · · ·