fbpx

Festival Bobri 2020: 12. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje

12. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri bo potekal med 18. januarjem in 8. februarjem 2020.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je brezplačen, a si morate predhodno zagotoviti vstopnice.

Program Festivala Bobri 2020, se bo tokrat vil okoli vprašanja povezanosti umetnosti, tehnologije in znanosti. Kako lahko vplivajo drug na drugega? Do kakšnih sprememb je zaradi razvoja tehnologije in znanosti prišlo v umetnosti (razvoj filma, gledališča, plesa, glasbe, likovne umetnosti, tiska knjig, …)? Razkrival bo, kako so lahko znanstvena odkritja predstavljena v umetniških delih. Na kakšne vse načine tehnologija in znanost premikata meje umetnosti, omogočata vpoglede v drugačne, globlje, sicer morda skrite svetove? Kako umetnost vpliva na znanosti z novimi idejami, brezmejno domišljijo in kreativnostjo?

Svetlobna predstava Mavrica (avtor in izvajalec: Jaka Šimenc)
Svetlobna predstava Mavrica (avtor in izvajalec: Jaka Šimenc)

Festival bodo 18. januarja odprli v Slovenskem mladinskem gledališču, in sicer z družinskim mijauziklom Obuti maček v režiji Vita Tauferja. Po več kot treh tednih se bo program na kulturni praznik 8. februarja s premiero predstave Nebo nad menoj v režiji Tina Grabnarja zaključil v Centru urbane kulture Kino Šiška. Uprizoritev nastaja v sodelovanju Slovenskega mladinskega gledališča, Lutkovnega gledališča Ljubljana, Univerze v Ljubljani in Centra urbane kulture Kino Šiška. Obema prireditvama bodo sledile kreativne delavnice, ki jih bodo pripravili mentorji iz združenja Sezam, Laboratorija Rampa/Kersnikova, Zavoda Dagiba in Družinskega centra Mala ulica. Na letošnjem festivalu bo 77 producentov pripravilo 163 dogodkov, ki se jih bo lahko udeležilo več kot 14.000 obiskovalcev. Celoten program festivala najdete TUKAJ.

Obuti maček (avtor: Andrej Rozman Roza, režija: Vito Taufer)
Obuti maček (avtor: Andrej Rozman Roza, režija: Vito Taufer)

Ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri je nastal leta 2009 z namenom večanja dostopnosti do kakovostnih kulturnih vsebin za otroke in mlade, povečanja števila kulturnih prireditev za otroke, povezovanja nevladnih in vladnih kulturnih producentov s tega področja, promocije kakovostnih kulturnih dogodkov za otroke, seznanjanja z novimi vsebinami ter skrbi za celosten razvoj otrok in mladostnikov.

Cilj festivala je spodbujati mlade k ustvarjalnosti in kakovostnemu preživljanju prostega časa, s tem pa povečati socialno kohezivnost ter dvigniti kulturno pismenost otrok. Dogodki na festivalu so brezplačni.

Dodatne Informacije

Več informacij:
bobri.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!