fbpx

Evropski festivali, ki jih morate obiskati to poletje (2024): Pripravite se na nepozabno zabavo!

Foto: Tomoreowland

Poletje 2024 prinaša pestro paleto festivalov po vsej Evropi, ki obljubljajo nepozabne izkušnje za vse okuse. Od glasbenih spektaklov, kot je Glastonbury v Združenem kraljestvu, kjer bodo nastopali vrhunski svetovni izvajalci, do elektronskega raja na Tomorrowlandu v Belgiji, kjer boste lahko plesali ob vrhunskih DJ-ih. Ljubitelji umetnosti se bodo lahko potopili v kulturno dogajanje na festivalu Fringe v Edinburghu, medtem ko bodo gurmani navdušeni nad kulinaričnimi dobrotami na različnih gastronomskih festivalih v Italiji in Franciji. Ne glede na to, ali iščete glasbo, umetnost, kulinariko ali vse našteto, poletni festivali v Evropi 2024 ponujajo nekaj za vsakogar, ob tem pa ustvarjajo edinstveno priložnost za raziskovanje novih krajev in spoznavanje novih prijateljev.

Festivali po Evropi so v nizkem štartu, kot pravi ljubitelji glasbe pa poskrbite, da jih ne zamudite. Stara celina je znana po svojih razburljivih glasbenih festivalih, ki vsako leto privabljajo množice obiskovalcev iz celega sveta. Leto 2024 ne bo izjema, saj se obeta vrsta spektakularnih dogodkov po vsej celini. Ponujamo vam seznam najbolj priljubljenih festivalov, nekateri pa so le kratko vožnjo stran.

Glastonbury, Velika Britanija

Glastonbury je eden najbolj znanih in prestižnih glasbenih festivalov na svetu. Znani po svoji raznoliki glasbeni ponudbi, ki sega od rocka in popa do elektronske glasbe in hip-hopa, Glastonbury vsako leto privabi največja imena iz glasbene industrije. Poleg glasbe obiskovalcem ponuja tudi številne druge aktivnosti, vključno s predstavami, umetniškimi instalacijami in delavnicami.

Foto: Unsplash/Jorik Kleen

The Great Escape, Velika Britanija

The Great Escape je festival, posvečen odkrivanju novih glasbenih talentov. Poteka v Brightonu in ponuja več kot 500 koncertov na več kot 30 prizoriščih po mestu. Poleg tega v sklopu festivala potekajo tudi konference, predavanja in delavnice. The Great Escape je tako odlična priložnost, kjer lahko odkrijete naslednje glasbene zvezde.

Tomorrowland, Belgija

Tomorrowland 2024 bo ponovno združil ljubitelje elektronske glasbe z vsega sveta v čarobnem belgijskem mestu Boom. Festival, ki slovi po svoji izjemni produkciji, osupljivih odrih in nepozabnih nastopih, obljublja, da bo tudi letos presegel vsa pričakovanja. Najboljši svetovni DJ-ji bodo poskrbeli za nepozabne glasbene trenutke, ki bodo obiskovalce popeljali na nepozabno glasbeno popotovanje. Poleg glasbe bodo obiskovalci lahko uživali v različnih tematskih območjih, umetniških instalacijah in kulinaričnih dobrotah, ki dodajajo še dodatno dimenzijo festivalu. Tomorrowland 2024 bo zagotovo dogodek, ki ga ne smete zamuditi, če želite doživeti vrhunec elektronske glasbene scene.

Primavera Sound Barcelona, Španija

Primavera Sound je eden največjih in najbolj raznolikih glasbenih festivalov v Evropi. Nahaja se v Barceloni in ponuja impresiven nabor nastopajočih, vse od alternativnega rocka do elektronske glasbe in hip-hopa. Poleg glasbe festival ponuja tudi filmske projekcije, umetniške razstave in kulinariko.

Foto: Unsplash/Danny Howe

Exit Festival, Srbija

Exit Festival je eden najbolj priljubljenih in edinstvenih glasbenih festivalov v Evropi. Poteka v trdnjavi Petrovaradin v Novem Sadu in ponuja pestro glasbeno ponudbo, letos pa bo v sklopu festivala nastopila tudi slovenska skupina Joker Out. Poleg tega ponuja tudi različne aktivnosti, kot so gledališke predstave, umetniške instalacije in zabave pod zvezdami.

MOGA Caparica, Portugalska

MOGA Caparica je eden najbolj edinstvenih glasbenih festivalov v Evropi. Poteka na čudoviti plaži Costa da Caparica in ponuja izjemno kombinacijo elektronske glasbe, plesa in umetnosti. Festival ponuja tudi različne aktivnosti, kot so joga in masaže na plaži, ter razstave lokalnih umetnikov.

Foto: Unsplash/Ryan Ancill

Rock en Seine, Francija

Rock en Seine je eden najbolj znanih in priljubljenih rock festivalov v Evropi. Množice se zgrinjajo v Saint-Cloud v Parizu, kjer nastopi vrsta nastopajočih iz sveta rocka, alternative in indie glasbe. Poleg glasbe festival ponuja tudi številne druge aktivnosti, vključno z gledališčem, cirkusom in umetniškimi instalacijami.

Sziget Festival, Budimpešta

Sziget Festival je eden največjih in najbolj raznolikih glasbenih festivalov v Evropi, ki vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev iz celega sveta. Festival poteka na otočku Obudai v Budimpešti, ki ponuja idilično kuliso. Sziget ponuja več kot le glasbo. Poleg izjemne glasbene ponudbe, ki vključuje različne žanre, kot so rock, pop, elektronska glasba, hip-hop in še več, festival ponuja tudi številne druge aktivnosti. Poleg tega obiskovalci lahko uživajo v raznoliki kulinarični ponudbi na festivalu, ki ponuja okuse iz celega sveta.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.