fbpx

CES 2020: Razer Tomahawk je modularni gaming računalnik za laike

Vsak PC je v osnovi modularen, a Razer Tomahawk omogoča, da ga lahko sestavi in nadgrajuje tudi nepoznavalec.

Na trgu obstaja že cela vrsta kompaktnih stacionarnih računalnikov, ki za razporeditev komponent mojstrsko izkoristijo vsak milimeter prostora v ohišju. A ti za sestavljanje še vedno potrebujejo uporabnikovo poznavanje računalniške opreme. Čar računalnika Razer Tomahawk pa je njegova modularnost, zaradi katere ga lahko sestavijo in nadgrajujejo tudi laiki. Pa še videti je zelo kul. Konceptni sistem je plod sodelovanja med podjetjema Razer in Intel. Razer že vrsto let predstavlja različne koncepte enakega izdelka, a tale z letošnjega CES 2020 naj bi bil dokončen. Na trg naj bi prispel še letos.

Kompaktni modularni računalnik Razer Tomahawk
Kompaktni modularni računalnik Razer Tomahawk

Za Tomahawk je Intel izdelal posebno vezje s procesorjem i9 9. generacije, ki se na po meri narejeno matično ploščo priključi kot nekakšna razširitvena kartica. Sistem sprejme do 64 GB delovnega pomnilnika in do 2 SSD-diska. Priključiti je treba še ločeno grafično kartico, ki jo bo mogoče občudovati skozi okno iz tempiranega stekla. Celotna matična plošča in napajalnik sta nameščena na ploščo, ki z enim potegom zdrsi iz aluminijastega ohišja. Tomahawk za sestavljanje in nadgrajevanje ne potrebuje izvijačev. Je očem privlačen sistem, ki bo zadovoljil nezahtevne uporabnike. Ne dopušča pa svobode pri dopolnjevanju in nadgrajevanju sistemov hlajenja ter osvetljave.

Dodatne Informacije

Več informacij:
razer.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!