Četudi boli, je tako bolje: zakaj je v redu, če prekineš stike s svojimi družinskimi člani?
V zraku · odnosi

Družinski odnosi znajo biti zapleteni in četudi se zavedamo, da nam škodijo ter bi bilo za nas najbolje, da stike z družinskimi člani prekinemo, nas od tega pogosto odvrne občutek krivde. Zakaj ne bi smeli tako razmišljati?

Nihče nima možnosti izbrati družine, v katero se rodi. A, situacija je drugačna, ko govorimo o tem, ali se lahko od nje oddaljite. Če vam družinski člani vseskozi povzročajo bolečino in ste se skušali z njimi pogovoriti, a neuspešno, je, četudi boli, bolje, da prekinete stike z njimi, saj s tem ni nič narobe. Za vašo srečo gre!

KDAJ JE V REDU, ČE PREKINETE STIKE Z DRUŽINSKIMI ČLANI? 

1. Na voljo so le, ko vas potrebujejo.

Če imate zdrav odnos z družinskimi člani, se lahko na njih zanesete v dobrem in slabem. V primeru, da opažate, da so vam na voljo le takrat, ko od vas nekaj pričakujejo, je vredno razmisliti, ali jih v življenju sploh potrebujete. Razlika med izkoriščanjem in sodelovanje med družinskimi člani je velika!

2. Obsojajo vas.

Povsem običajno je, da se boste na neki točki morali soočiti z upravičenimi in tudi neupravičenimi obtožbami. Če s strani vaše družine nenehno prejemate konstruktivne kritike, s tem ni nič narobe. Rdeč alarm mora zasvetiti, ko vas bližnji z obsojanjem vsakič znova čustveno prizadanejo. Skušajte se z njimi pogovoriti in jim razložiti, da so vaša čustva prizadeta. Če tega ne želijo razumeti, uberite svojo pot.

3. Opravljajo za vašim hrbtom.

Če imate občutek, da svojih skrivnosti doma ne morate zaupati nikomur, je najbolje, da jih potem zadržite zase. Družinski člani, ki ne spoštujejo vaše zasebnosti in vas opravljajo za vašim hrbtom, si ne zaslužijo naklonjenosti. Četudi zveni grobo, se je od ljudi, ki niso zaupanja vredni, bolje oddaljiti, čeprav so vaša družina.

4. Z vami manipulirajo.

Če so bili bližnji še včeraj do vas nesramni, a se danes obnašajo, kot da je vse v redu, z vami najverjetneje manipulirajo. Vsakič, ko opazijo, da se od njih oddaljujete, si vas z nekaj prijaznimi besedami želijo pridobiti nazaj na svojo stran.

Če to počne, medtem ko se poljubljata, te ima zelo, zelo rad Če to počne, medtem ko se poljubljata, te ima zelo, zelo rad Ena in edina: tvoja sestra je najpomembnejša oseba v tvojem življenju Ena in edina: sestra je najpomembnejša oseba v tvojem življenju Bizarna številka: toliko spolnih partnerjev bi morali imeti v življenju Se kdo šali? Toliko spolnih partnerjev bi morali imeti v življenju Pravilo 2-2-2: takšna razmerja težko razpadejo Pravilo 2-2-2: takšna razmerja težko razpadejo ·