Coded Couture
V zraku · tehnologija · Utrip mesta · moda · ženska moda

Prihaja čas, ko bo vaš pametni telefon postal tudi vaš osebni krojač in modni oblikovalec. Moda poudari osebnost in okrepi našo samozavest. Toda najti nekaj unikatnega je lahko težko. Zato je nastal projekt Coded Couture, ki vam na podlagi podatkov, ki jih zbira namenska mobilna aplikacija, ukroji obleko po meri in okusu. Tehnologija se namreč uči od uporabnika in ve, kaj rad počne, kam rad zahaja, kdaj hodi v službo … Vso to znanje nato uporabi za izdelavo edinstvene obleke z osebno zgodbo.

Kaj če bi vam lahko pametni telefon ukrojil obleko, kot si jo želite? Takšna prihodnost ni več daleč. Google in digitalna modna hiša Ivyrevel sta lansirala projekt Coded Couture, ki z uporabo tehnologije Google Awareness API – ta omogoča, da naprava razbere kontekst oz. situacijo; na primer, če si vstavite slušalke in začnete teči, vam predlaga primeren glasbeni seznam ipd. – sledi aktivnostim in navadam posameznika ter na podlagi zbranih podatkov skreira obleko, ukrojeno po meri in okusu uporabnika.

PREBERITE ŠE: Obleka, ki vas varuje pred vdori v vaš osebni prostor

Čeprav je aplikacija še v fazi testiranja (trenutno poteka testiranje alfa različice), pa je že okvirno znano, kako deluje. Sprva določimo priložnost, za katero potrebujemo obleko (za zabavo, sestanek, gala prireditve …), nato aplikacija začne slediti in beležiti aktivnosti ter navade uporabnika, po tednu pa je obleka v digitalni obliki nared. Tej lahko po svoje prikrojimo dizajn in jo v končni fazi naročimo pri Ivyrevel. Noro, kaj?

Galerija – Data_Dress:

Coded CoutureOdpri galerijo

Pametne smuči Rossignol Rossignol Hero Master – prve pametne smuči Aplikacija za zmenke Hater Hater – aplikacija, ki združuje ljudi, ki ne marajo istih stvari Prenosni računalnik 2 v 1 Lenovo Yoga A12 Prenosnik 2 v 1 Lenovo Yoga A12 – Yoga Book za vsak žep Zaslon ASUS Designo Curve MX34VQ Asus Designo Curve MX34VQ – zaslon, s katerim lahko polnite pametni telefon · · · · · · ·