fbpx

Coded Couture: pametni telefon kot osebni krojač in modni oblikovalec

Coded Couture

Prihaja čas, ko bo vaš pametni telefon postal tudi vaš osebni krojač in modni oblikovalec. Moda poudari osebnost in okrepi našo samozavest. Toda najti nekaj unikatnega je lahko težko. Zato je nastal projekt Coded Couture, ki vam na podlagi podatkov, ki jih zbira namenska mobilna aplikacija, ukroji obleko po meri in okusu. Tehnologija se namreč uči od uporabnika in ve, kaj rad počne, kam rad zahaja, kdaj hodi v službo ... Vso to znanje nato uporabi za izdelavo edinstvene obleke z osebno zgodbo.

Kaj če bi vam lahko pametni telefon ukrojil obleko, kot si jo želite? Takšna prihodnost ni več daleč. Google in digitalna modna hiša Ivyrevel sta lansirala projekt Coded Couture, ki z uporabo tehnologije Google Awareness API – ta omogoča, da naprava razbere kontekst oz. situacijo; na primer, če si vstavite slušalke in začnete teči, vam predlaga primeren glasbeni seznam ipd. – sledi aktivnostim in navadam posameznika ter na podlagi zbranih podatkov skreira obleko, ukrojeno po meri in okusu uporabnika.

PREBERITE ŠE: Obleka, ki vas varuje pred vdori v vaš osebni prostor


Čeprav je aplikacija še v fazi testiranja (trenutno poteka testiranje alfa različice), pa je že okvirno znano, kako deluje. Sprva določimo priložnost, za katero potrebujemo obleko (za zabavo, sestanek, gala prireditve …), nato aplikacija začne slediti in beležiti aktivnosti ter navade uporabnika, po tednu pa je obleka v digitalni obliki nared. Tej lahko po svoje prikrojimo dizajn in jo v končni fazi naročimo pri Ivyrevel. Noro, kaj?

Galerija – Data_Dress:

Dodatne Informacije

Več informacij:
ivyrevel.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!