dji naslovna
V zraku · tehnologija · gadgeti

Najnovejši dron DJI-ja, DJI Mavic Mini, je tudi najmanjši in najlažji, kar jih je podjetje kdajkoli izdelalo.

DJI je pravkar razkril najnovejšega člana svoje Mavic linije. Zložljivi Mavic Mini po velikosti ni bistveno večji od današnjih pametnih telefonov in tehta le 249 gramov. Trenutno je na voljo za prednaročilo, prvi kupci pa ga bodo prejeli že 11. novembra. Mavic Mini bo naprodaj za 399 evrov skupaj z daljinskim upravljalnikom, eno baterijo in nizom dodatnih propelerjev. Na voljo pa je seveda tudi že znan paket Fly More, ki stane 499 evrov in vključuje propelerske ščitnike, tri baterije, kovček, krmilnik in tri komplete dodatnih propelerjev.

Na žalost je zaradi majhne velikosti eden od kompromisov kamera, ki snema video le v ločljivosti 2.7K, kar je približno 40 odstotkov višje od FHD, vendar pa ni ravno 4K. Po drugi strani pa ima kamera 12 MP in vrhunsko stabilnost zahvaljujoč gimbalu. Še en kompromis je, da ima Mavic Mini manj senzorjev za preprečevanje trkov kot drugi DJI droni, kar pomeni, da ga je morda lažje zaleteti v kakšno drevo ali pa električno napeljavo.

Pri DJI-ju  obljubljajo, da ga bodo priložene baterijev zraku držale tudi do 30 minut. Mini ima tudi 2,5-kilometrski doseg, na novo oblikovan daljinski upravljalnik in stabilno lebdenje po zaslugi GPS-a.

DJI Mavic MiniOdpri galerijo

samsung book Samsung Galaxy Book Ion in Galaxy Book Flex: s QLED-zaslonom in brezžičnim polnjenjem Apple AirPods Pro Apple AirPods Pro: aktivno odstranjevanje hrupa in izboljšan zvok Projektor Nebula Cosmos Nebula Cosmos in Cosmos Max: zamenjala bosta vaš televizor OMA Ironic zvočniki Zvočniki OMA Ironic: ko zvok sreča industrijski dizajn ·