DJI Mavic Mini: najmanjši dron iz družine Mavic

Najnovejši dron DJI-ja, DJI Mavic Mini, je tudi najmanjši in najlažji, kar jih je podjetje kdajkoli izdelalo.

DJI je pravkar razkril najnovejšega člana svoje Mavic linije. Zložljivi Mavic Mini po velikosti ni bistveno večji od današnjih pametnih telefonov in tehta le 249 gramov. Trenutno je na voljo za prednaročilo, prvi kupci pa ga bodo prejeli že 11. novembra. Mavic Mini bo naprodaj za 399 evrov skupaj z daljinskim upravljalnikom, eno baterijo in nizom dodatnih propelerjev. Na voljo pa je seveda tudi že znan paket Fly More, ki stane 499 evrov in vključuje propelerske ščitnike, tri baterije, kovček, krmilnik in tri komplete dodatnih propelerjev.

Na žalost je zaradi majhne velikosti eden od kompromisov kamera, ki snema video le v ločljivosti 2.7K, kar je približno 40 odstotkov višje od FHD, vendar pa ni ravno 4K. Po drugi strani pa ima kamera 12 MP in vrhunsko stabilnost zahvaljujoč gimbalu. Še en kompromis je, da ima Mavic Mini manj senzorjev za preprečevanje trkov kot drugi DJI droni, kar pomeni, da ga je morda lažje zaleteti v kakšno drevo ali pa električno napeljavo.

DJI Mavic Mini
DJI Mavic Mini

Pri DJI-ju  obljubljajo, da ga bodo priložene baterijev zraku držale tudi do 30 minut. Mini ima tudi 2,5-kilometrski doseg, na novo oblikovan daljinski upravljalnik in stabilno lebdenje po zaslugi GPS-a.

Dodatne Informacije

Več informacij:
dji.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Xiaomi Hyper Charge: polnilnik z močjo 200 W napolni telefon v pičlih 8 minutah