emoji-jacket
Utrip mesta · mobilno

Prek jakne Emoji Jacket bo kolesar nakazoval tako smer vožnje kot tudi svoje počutje in stanje na cesti.

Zima ne kaže pretiranih zob, zato je kolesarjev na cestah vedno več. Komunikacija med vozniki motornih vozil ter koles pa ni vedno najboljša. Letno v Evropi na cestah umre kar 2.000 kolesarjev. Da bi se ta statistika izboljšala, so pri podjetju Ford v sklopu iniciative Share the Road predstavili kolesarsko jakno z LED-zaslonom, imenovano Emoji Jacket. Njena misija je izboljšati komunikacijo kolesarja z voznikom za njim ter opozoriti na spremembo smeri oziroma stanje na cesti.

Pri dizajnu so se pri Fordu poleg klasičnih puščic poslužili tudi emotikona oziroma smeška, ki je lahko vesel ali žalosten. S tem kolesar izkaže svoje razpoloženje ob dogajanju na cesti. Lahko “prižge” tudi opozorilni trikotnik s klicajem, ki vozniku za njim nakaže spremembo hitrosti oziroma oviro na cesti. Podobne rešitve smo videli že v nahrbtnikih, ki so ravno tako nakazovali smer zavijanja kolesarja. Jakni kolesar ukazuje prek kontrol, ki so nameščene na balanci. Ford še ni izdal, kdaj bo Emoji Jacket na voljo, niti kolikšna bo njena cena.

Galerija: Ford Emoji Jacket

Fordova jakna "Emoji Jacket"Odpri galerijo

2020-ford-gt-110-1580930617 Ford GT (2020): novi preobleki superšportnika HyperFocal: 0 Oddolgočasite leto 2020! RENAULT CAPTUR (HJB) Novi Renault Captur: vodilni mestni športni terenec je povsem nov, a vendar povsem Captur! Jeep E-Bike Jeep E-Bike: električno kolo z odličnim terenskim pedigrejem · ·