Festival Fabula 2020: 18. festival Literature sveta

Zadnjič posodobljeno: :

Festival Fabula 2020 prihaja v prestolnico med 26. februarjem in 8. marcem, v središče pa tokrat postavlja igre moči.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Cankarjev dom, Ljubljana

Organizator

Beletrina

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

brezplačno (brezplačne vstopnice si lahko zagotovite v Informacijskem središču CD)

Festival Fabula, najodmevnejši literarni festival v Sloveniji, ki bo v 2020 potekal že 18. leto, bo v svoje središče v letošnjem letu postavil igre moči: ekonomske, spolne, čustvene, družbene, geografske, etnične. Če smo vsi enaki, zakaj niso vsem dovoljene enake odločitve in izbire? Če smo vsi enaki, zakaj nimamo vsi enakih možnosti? Se je skozi življenje mogoče prebiti drugače kot z igrami moči, v katerih smo včasih zmagovalci in drugič poraženci?

Ob tem bo v Cankarjevem domu nastopilo pet svetovno priznanih pisateljic in pisateljev, vsak s čisto svežim prevodom knjige, ki je izšla posebej za festival: Bernhard Schlink z Olgo, Kristian Novak s Ciganom, Sara Stridsberg z Beckombergi, Sheila Heti z Materinstvom in Édouard Louis z Opraviti z Eddyjem.

Festival Fabula 2020
Festival Fabula 2020

Vendar pa igre moči niso le osebne, so tudi strukturne, takšne, ki definirajo okolje, v katerem živimo, in že v naprej omejijo naše možnosti. Tak poligon moči je denimo mesto, ki bo stalo v središču letošnje Fabule pred Fabulo, osrednjega teoretskega preddogodka festivala. Ameriška arhitektka, urbanistka in predavateljica na univerzi Yale Keller Easterling se ukvarja z javnim prostorom in vprašanjem, kako se v njem kažejo pozicije moči. In kakšno bo mesto prihodnosti? Elvia Wilk in Simon Sellars bosta spregovorila o povezavah med literarnimi in resničnini utopijami, distopijami in atopijami.

Dodatne Informacije

Več informacij:
festival-fabula.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Aurora: avdio-vizualna galerija za vse ljubitelje elektronske glasbe