Essential Home
V zraku · tehnologija · gadgeti

Ni se še niti dobro polegel prah, ki ga je dvignil Essential Phone, po napovedih najboljši pametni telefon doslej, že nas isti proizvajalec draži z novo napravico, ki naj bi obogatila naša življenja. Essential Home se bo očitno pridružil Google Homu in Amazon Echu na trgu digitalnih asistentov, a se že zaradi svojega dizajna kar precej razlikuje od ostalih dveh. Poglejmo si, s čim nas bo Essential Home še očaral.

Pri Essentialu so si želeli oblikovati takšno napravico, ki jo boste z veseljem dali na ogled v svojem domu. Okrogle oblike, z rahlim naklonom zaslona ter brez kakršnihkoli ‘priveskov’. Precej dovršeno, moramo priznati. Druga lastnost, po kateri se EH razlikuje od konkurence, je, kako obdeluje oz. upravlja informacije. Namesto da jih najprej pošlje do strežnika, jih obdela kar v napravici. No, kako dobro bo to delovalo, bomo še videli. Naslednja zanimivost, ki jo je vredno izpostaviti, je, da Essential Home ne bo samo odgovarjal vašim željam, ampak kdaj pa kdaj tudi sam prevzel pobudo. Prek sistema Ambient OS vas bo opozarjal na prometne informacije ali dogodke iz koledarja, vse v kontekstu vaših trenutnih potreb.

PREBERITE ŠE: ESSENTIAL PHONE – PAMETNI TELEFON, KI ŽELI BITI NAJBOLJŠI

Vsekakor imamo razloge, da se veselimo prihoda Essential Homa. Upamo samo, da bo zares tako deloval, kot njegovi snovalci obljubljajo. Cena je za zdaj še neznana, a datum lansiranja bojda ni več prav daleč.

Galerija slik: Essential home

Essential HomeOdpri galerijo
4165cd1132a4bfdefa5425a564130cb6_original Arsenal: prvi pametni asistent za fotoaparate na svetu img_1_1495162029_0297290fdf118492b7a9343545209b40 Biki: prvi brezžični podvodni dron na svetu 1000-500-citymagazine-cover Kamera Garmin Virb 360 – edinstvena v svojem razredu cover-fasetolink Fasetto Link ali kako spraviti 2 TB podatkov v dlan