Facebook Portal
V zraku · tehnologija · gadgeti

V zadnjem času si je Facebook z razkritjem tajnih informacij, ki se nanašajo na kršenje zasebnosti posameznika, nakopal veliko težav. Zato je nekoliko presenetljivo, da srečo tokrat poskuša z lastno kamero.

Če si kljub vsem nevšečnostim še vedno želite kamero, prilagojeno za aplikacijo Facebook Messenger, imamo za vas dobro novico.

Facebook je predstavil kameri Portal in Portal+. Po njuni zaslugi boste z ljudmi, ki jih imate radi, vselej ostali v stiku.

Napravi uporabljata umetno inteligenco. To pomeni, da se z obračanjem in ostrenjem vseskozi prilagajata položaju telesa in glasu. Posnetke bodo uporabniki, ki jim bo na voljo tudi Amazonova digitalna asistentka Alexa, popestrili z animacijami in glasbo.

V času, ko kamere ne boste uporabljali za klice, bo ta prikazovala fotografije in videoposnetke iz Facebooka. Hkrati vas bo opozorila, ko se bodo vaši prijatelji prijavili v aplikacijo, pozabila pa ne bo niti na opomnik za rojstni dan. Prav tako jo boste lahko uporabljali kot predvajalnik glasbe.

Portal se ponaša z 10,1-palčnim zaslonom, medtem ko se lahko njegov večji brat Portal+ pohvali s 15,6-palčnim zaslonom z ločljivostjo 1080p. Kupci bodo v paketu z njima dobili tudi posebno pokrivalo za kamero, ki daje vtis zasebnosti.

Za Portal bo treba odšteti 199 $ (174 €), medtem ko cena modela Portal+ znaša 349 $ (304 €).

Galerija – Facebook Portal

Facebook PortalOdpri galerijo

DSC03586 HyperJuice: najmočnejša prenosna polnilna baterija na svetu z USB-C-priključkom Nokia-True-Wireless-Earbuds-Cover Nokia True in Nokia Pro: na tak ali drugačen način v uho Nokia 7.1 Nokia 7.1: daje veliko, a ne zahteva preveč rAFYPRez93KC2f8jbuEW5bi Alienware m15: nezgrešljivo Alienware, vendar bistveno tanjši in lažji · · ·