4 stvari, o katerih največkrat lažemo v življenjepisu

V času odraslosti se moramo soočiti s številnimi obveznostmi. Zaradi tega razloga smo za dobro službo pripravljeni storiti praktično vse. Da, tudi laganje pride v poštev.

Mnogi ljudje  v želji po tem, da oblikujejo kar se da zavidljiv življenjepis, uporabljajo laži. Zaradi velike želje po uspehu jim tega niti ne gre zameriti.

Aplikacija za zaposlovanje Job Today je v okviru svoje raziskave ugotovila, da se je kar 38 % proučevanih iskalcev zaposlitve v svojem življenjepisu vsaj enkrat zlagalo. Izkazalo se je tudi, da so moški bolj naklonjeni laganju kot ženske. Razlog za takšno ravnanje se največkrat skriva v strahu pred konkurenco.

Iskalci zaposlitve se največkrat zlažejo zaradi strahu pred konkurenco.
Iskalci zaposlitve se največkrat zlažejo zaradi strahu pred konkurenco.

O katerih stvareh se ljudje v življenjepisu najpogosteje zlažemo?

Znanje tujega jezika

Delodajalci pravega kandidata za delo velikokrat izberejo na podlagi znanja tujega jezika. Ljudje v svojih življenjepisih največkrat zapišejo, da obvladajo francoski, španski ali italijanski jezik, čeprav temu v resnici ni tako.

Hobiji

S športom do zdravega duha v zdravem telesu.
S športom do zdravega duha v zdravem telesu.

 

Težko je najti človeka, ki se svojemu bodočemu šefu želi predstaviti kot nezanimiv. Zaradi tega se ljudje velikokrat zlažejo o svojih hobijih. V večini primerih izberejo športne aktivnosti.

Strokovno znanje in izobrazba

Ljudje smo resnico pripravljeni nekoliko prirediti tudi, ko je govora o naših sposobnostih. Le upamo lahko, da takšnih trikov ne preizkušajo piloti in kirurgi.

Čas, preživet v prejšnji službi

Obsežne izkušnje se po navadi izkažejo za veliko prednost pred drugimi kandidati. Prav zato ni nenavadno, da smo ljudje pripravljeni lagati o bivših službah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Japonski trik za zavijanje daril si je ogledalo več kot 11 milijonov ljudi: to je najpomembnejši korak!