Facebook Portal: kamera, ustvarjena posebej za Messeneger

Facebook Portal

V zadnjem času si je Facebook z razkritjem tajnih informacij, ki se nanašajo na kršenje zasebnosti posameznika, nakopal veliko težav. Zato je nekoliko presenetljivo, da srečo tokrat poskuša z lastno kamero.

Če si kljub vsem nevšečnostim še vedno želite kamero, prilagojeno za aplikacijo Facebook Messenger, imamo za vas dobro novico.

Facebook je predstavil kameri Portal in Portal+. Po njuni zaslugi boste z ljudmi, ki jih imate radi, vselej ostali v stiku.

Napravi uporabljata umetno inteligenco. To pomeni, da se z obračanjem in ostrenjem vseskozi prilagajata položaju telesa in glasu. Posnetke bodo uporabniki, ki jim bo na voljo tudi Amazonova digitalna asistentka Alexa, popestrili z animacijami in glasbo.

Posnetke bomo vedno lahko popestrili.
Posnetke bomo vedno lahko popestrili.

V času, ko kamere ne boste uporabljali za klice, bo ta prikazovala fotografije in videoposnetke iz Facebooka. Hkrati vas bo opozorila, ko se bodo vaši prijatelji prijavili v aplikacijo, pozabila pa ne bo niti na opomnik za rojstni dan. Prav tako jo boste lahko uporabljali kot predvajalnik glasbe.

Portal se ponaša z 10,1-palčnim zaslonom, medtem ko se lahko njegov večji brat Portal+ pohvali s 15,6-palčnim zaslonom z ločljivostjo 1080p. Kupci bodo v paketu z njima dobili tudi posebno pokrivalo za kamero, ki daje vtis zasebnosti.

Za Portal bo treba odšteti 199 $ (174 €), medtem ko cena modela Portal+ znaša 349 $ (304 €).

Galerija – Facebook Portal

Dodatne Informacije

Več informacij:
portal.facebook.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ideje za izvirna darila za moške (zanj): 10+ res zanimivih idej