fbpx

Facebook Portal: kamera, ustvarjena posebej za Messeneger

Facebook Portal

V zadnjem času si je Facebook z razkritjem tajnih informacij, ki se nanašajo na kršenje zasebnosti posameznika, nakopal veliko težav. Zato je nekoliko presenetljivo, da srečo tokrat poskuša z lastno kamero.

Če si kljub vsem nevšečnostim še vedno želite kamero, prilagojeno za aplikacijo Facebook Messenger, imamo za vas dobro novico.

Facebook je predstavil kameri Portal in Portal+. Po njuni zaslugi boste z ljudmi, ki jih imate radi, vselej ostali v stiku.

Napravi uporabljata umetno inteligenco. To pomeni, da se z obračanjem in ostrenjem vseskozi prilagajata položaju telesa in glasu. Posnetke bodo uporabniki, ki jim bo na voljo tudi Amazonova digitalna asistentka Alexa, popestrili z animacijami in glasbo.

Posnetke bomo vedno lahko popestrili.
Posnetke bomo vedno lahko popestrili.

V času, ko kamere ne boste uporabljali za klice, bo ta prikazovala fotografije in videoposnetke iz Facebooka. Hkrati vas bo opozorila, ko se bodo vaši prijatelji prijavili v aplikacijo, pozabila pa ne bo niti na opomnik za rojstni dan. Prav tako jo boste lahko uporabljali kot predvajalnik glasbe.

Portal se ponaša z 10,1-palčnim zaslonom, medtem ko se lahko njegov večji brat Portal+ pohvali s 15,6-palčnim zaslonom z ločljivostjo 1080p. Kupci bodo v paketu z njima dobili tudi posebno pokrivalo za kamero, ki daje vtis zasebnosti.

Za Portal bo treba odšteti 199 $ (174 €), medtem ko cena modela Portal+ znaša 349 $ (304 €).

Galerija – Facebook Portal

Dodatne Informacije

Več informacij:
portal.facebook.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!