Genetska revščina: prepričanja, s katerimi privabiš revščino
V zraku · buzz buzz

Na svojo usodo lahko vplivate v večji meri, kot ste mislili, saj ni pomembno to, kar imate v žepu, temveč v glavi.

Natalia Grace je avtorica knjižne uspešnice The Laws of Grace, v kateri pojasnjuje, da se večina vzrokov za revščino ne skriva v žepih, temveč v glavah – zaradi razlogov, ki jih boste v nadaljevanju spoznali, zmanjšujete svoje možnosti, da bi nekoč obogateli. S katerimi prepričanji privabite revščino?

Kaj je genetska revščina?

Pepelkin sindrom

Ljudje, ki odraščajo v pomanjkanju, se že od malih nog navadijo na številne omejitve, zato jim v nadaljevanju življenja pogosto ne uspe obogateti. Tudi ko se prikaže priložnost za napredovanje, jo bo takšna oseba najverjetneje izpustila iz rok –razlog za to se skriva v mišljenju, da je uspeh namenjen nekomu drugemu, ne pa njej.

Filistinizem

Beseda opisuje mestno prebivalstvo, ki živi omejen način življenja, v pravilnost katerega je povsem prepričano. Ljudje, ki se uvrščajo v to kategorijo, nikoli ne bodo obogateli, saj se zadovoljijo s povprečnostjo in ne vedo, kaj pomeni uživati v življenju.

Negativna miselnost

Posameznik z genom revščine večino življenja preživi v obupu in vsak dan pričakuje nove težave, na katere je celo pripravljen čakati.

Starševsko programiranje

Starši imajo vpliv na oblikovanje otrokove osebnosti – če otroci odraščajo v “umazanem okolju”, je težko pričakovati, da bodo nekoč obogateli. Na ta način se namreč privadijo na revno življenje in razvijejo že prej omenjeni Pepelkin sindrom.

jon-ly-LH5XgDeh3wM-unsplash Ko življenje dobi smisel: 5 situacij, po katerih vsaka ženska postane še lepša margot-robbie Tega pred spanjem NIKAR ne počni! Osebe, rojene maja, so vedno v centru pozornosti. Zakaj? Ljude, rojeni v maju, so FATALNI, delijo pa se na 4 skupine: katera si ti? Plačaš več za manj: s temi triki te trgovci vedno znova preslepijo Plačaš več za manj: s temi triki te trgovci vedno znova preslepijo