Gibbs Biski
Utrip mesta · mobilno

Gibbs je eno izmed tistih podjetij, za katerega niste še nikoli slišali. Majhno podjetje skrbi predvsem za to, da nore ideje preidejo v resnične, otipljive izdelke. Njihova najnovejša domislica je skuter, ki se s pritiskom na gumb spremeni v vodni skuter.

Gibbs Biski je že na pogled malce nenavaden, še posebno, če ga primerjamo s sodobnimi maksiskuterji. Tak tudi mora biti, saj se Biski lahko poda tudi na vodo in ni vezan zgolj na asfaltno podlago. Poganja ga 2-valjni motor s 55 konjskimi močmi, ki na kopnem  Biska požene do 130 km/h, v vodi pa do 60 km/h. Biski ima poseben izpušni sistem, ki se razdeli v štiri cevi. Dve uporablja za vožnjo po cesti, preostali dve pa za plovbo po vodi. Biski uporablja hidravlični zavorni sistem in ima v celoti zložljivo vzmetenje, kar ponovno zahtevajo vodne razmere.

Čeprav je Biski večinoma prekrit s karbonskimi vlakni, ima še vedno veliko težo. Tehta skoraj 230 kilogramov, za kar so krivi motor in vsa hidravlična tehnologija. Nekaj teže doda še 20-litrska posoda za gorivo, ki jo potrebujemo, če želimo zganjati norčije na kopnem in po vodi. Biska si lahko omislite z enojnim sedežem ali dodatnim sedežem za sopotnika. Cena za zdaj še ni znana, zagotovo pa ne bo nizka, tako da kakšne posebno dolge vrste pred Gibbsovo delavnico še ni pričakovati.

PREBERITE ŠE: ELEKTRIČNI SKUTER RELYNC R1 SE LAHKO ZLOŽI NA VELIKOST KOVČKA

Galerija slik: Gibbs Biski

Gibbs BiskiOdpri galerijo
kalk-01 (1) Cake KALK: Tesla v svetu motociklizma McLaren MSO X McLaren MSO X: posebna serija desetih avtomobilov relync-r1-scooter-3 Električni skuter Relync R1 se lahko zloži na velikost kovčka Vanderhall Edison Vanderhall Edison: 3-kolesno električno čudo · · ·