Gibbs Biski: dvoživka med vodnim skuterjem in motornim kolesom

Gibbs Biski

Gibbs je eno izmed tistih podjetij, za katerega niste še nikoli slišali. Majhno podjetje skrbi predvsem za to, da nore ideje preidejo v resnične, otipljive izdelke. Njihova najnovejša domislica je skuter, ki se s pritiskom na gumb spremeni v vodni skuter.

Gibbs Biski je že na pogled malce nenavaden, še posebno, če ga primerjamo s sodobnimi maksiskuterji. Tak tudi mora biti, saj se Biski lahko poda tudi na vodo in ni vezan zgolj na asfaltno podlago. Poganja ga 2-valjni motor s 55 konjskimi močmi, ki na kopnem  Biska požene do 130 km/h, v vodi pa do 60 km/h. Biski ima poseben izpušni sistem, ki se razdeli v štiri cevi. Dve uporablja za vožnjo po cesti, preostali dve pa za plovbo po vodi. Biski uporablja hidravlični zavorni sistem in ima v celoti zložljivo vzmetenje, kar ponovno zahtevajo vodne razmere.

Čeprav je Biski večinoma prekrit s karbonskimi vlakni, ima še vedno veliko težo. Tehta skoraj 230 kilogramov, za kar so krivi motor in vsa hidravlična tehnologija. Nekaj teže doda še 20-litrska posoda za gorivo, ki jo potrebujemo, če želimo zganjati norčije na kopnem in po vodi. Biska si lahko omislite z enojnim sedežem ali dodatnim sedežem za sopotnika. Cena za zdaj še ni znana, zagotovo pa ne bo nizka, tako da kakšne posebno dolge vrste pred Gibbsovo delavnico še ni pričakovati.

PREBERITE ŠE: ELEKTRIČNI SKUTER RELYNC R1 SE LAHKO ZLOŽI NA VELIKOST KOVČKA

Galerija slik: Gibbs Biski

Dodatne Informacije

Več informacij:
gibbssports.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Hennessey Venom F5 – gre 500 kilometrov na uro