Robomart: prva samovozeča trgovina na svetu

Vaša nova trgovina.

Zagonsko podjetje Robomart je odprlo prvo samovozečo trgovino na svetu. Proizvajalci želijo živila, dobrine iz pekarne in pripravljeno hrano neposredno dostaviti ljudem s pomočjo avtonomnega robota.

Uporaba Robomarta je preprosta. Za začetek moramo le pritisniti gumb na aplikaciji in s tem sporočiti najbližji ‘trgovini’, naj nas obišče. Ko bomo Robomarta opazili pred pragom svoje hiše, se lahko odpravimo po nakupih. Vrata izložbe se bodo odprla, na voljo pa bo veliko hrane, ki je potrebujemo vsak dan. Če bo stranka želela hrano ukrasti, bo tehnologija to zaznala in poslala račun za storitev na dom.

Postopek naročanja Robomarta

Inovacija je zasnovana na podlagi platforme NVIDIA Level 5, ki omogoča avtonomno vožnjo.

V boju za potrošnike bo Robomart na tržišču tekmoval s podjetji, kot so Amazon, Instacart in Postmates, ki živila dostavljajo na dom. Večina teh tekmecev sicer sodeluje s Toyoto.

Vaša nova trgovina.
Vaša nova trgovina.

Robomart je 10-letni projekt poslovneža Alija Ahmeda, ki si na področju prodaje na drobno želi ustvariti novo nišo. Čeprav je že zgradil prvi prototip vozila, še ni dobil dovoljenja za njegovo testiranje od kalifornijskega oddelka za motorna vozila.

Robomart je bil predstavljen tudi na CES 2018.

Dodatne Informacije

Več informacij:
robomarts.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!