Grammyji 2018: to so zmagovalci 60. podelitve nagrade grammy

Ko smo danes proti jutru Evropejci še sladko spali, so na drugi strani “luže” podeljevali glasbene nagrade grammy, kar 60. zapovrstjo. Podelitev je potekala v dvorani Madison Square Garden v New Yorku, kot voditelj pa se je drugo leto zapored izkazal igralec in komik James Corden.

Grammyje, nagrade za izredne dosežke v glasbeni industriji, podeljuje Narodna akademija snemalnih umetnosti in znanosti v ZDA. Letos so potekali jubilejni šestdeseti. Kot zanimivost dodajmo še to, da letos prvič po letu 2003 podelitev ni potekala v Los Angelesu.

Najširši nasmeh po podelitvi je zagotovo nosil Bruno Mars, ki je pobral nagrade za najboljši album (“24K Magic”) , posnetek in pesem leta (“That’s What I Like”). Kendrick Lamar je ‘pobasal) večino nagrad med raperji, za novinko leta pa so izbrali Alessio Caro.

Alessia Cara je dobitnica grammyja za najboljšo novo izvajalko.
Alessia Cara je dobitnica grammyja za najboljšo novo izvajalko.

Ed Sheeran je prejel nagrado za najboljši pop solo nastop za pesem “Shape of You”, grammyja za naj pop duo/skupinsko izvedbo pa si je prislužila zasedba Portugal.The Man.

OSTALI ZMAGOVALCI GRAMMY 2018:

Najboljši pop vokalni album: “÷” – Ed Sheeran

Najboljši plesni posnetek: “Tonite” – LCD Soundsystem

Najboljši plesni/elektronski album: “3-D The Catalogue” – Kraftwerk

Najboljša rock pesem: “Run” – Foo Fighters, songwriters

Najboljši rock album: “A Deeper Understanding” – The War on Drugs

Najboljši alternativni album: “Sleep Well Beast” – The National

Najboljši sodobni urbani album: “Starboy” – The Weeknd

Dodatne Informacije

Več informacij:
grammy.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!