Najdaljša pica na svetu
V zraku · buzz buzz

Najdaljša pica na svetu po novem meri skoraj 2 kilometra! Toliko so namerili pici, ki so jo spekli v rodnem mestu pice, Neaplju, s čimer se je ta vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov.

Najdaljša pica na svetu zdaj meri kar 2 kilometra! Uradno najnovejša znamka znaša 1853,88 metra. Do zdaj si je rekord s 1595 metri lastil Milano (postavljen je bil na lanskem Expu), naziv pa mu je vzel rojstni kraj pice Neapelj, kjer so spekli margerito velikanko.

Margerita je sicer osnovna vrsta pice iz katere so izšle vse ostale. Ima vse barve italijanske zastave, imenuje pa se po soprogi prvega italijanskega kralja Umberta I.

PREBERITE ŠE: Pizzeria Pronto: pica kot iz krušne peči na štedilniku

Najdaljšo pico na svetu (pekli so jo v krušni peči) je pripravljalo več kot 200 picopekov, ki je zanjo porabilo na tone sestavin. V 11 urah, kolikor je trajala peka, so porabili dve toni moke in mocarele, 1600 kilogramov paradižnikov, 1500 litrov vode, 30 kilogramov sveže bazilike in 200 litrov olja. In kako je potekala peka?

Za to priložnost so izdelali pet prirejenih krušnih peči na kolesih, skozi katere se je pica premikala po tekočem traku in sproti pekla. Posnetek dogajanja si lahko ogledate v nadaljevanju.

BangFit je nova oblika rekreacije, ki jo ponuja PornHub BangFit: fitnes za odrasle – s seksom do vitke postave Opečnati zid Tako očitno, a tako skrito. Optična iluzija, kot ji še niste bili priča! Parodija na #FollowMeTo fotografije Parodija na par, ki je zaslovel s fotografijami #FollowMeTo Selfi palica namesto orožja Če bi v slavnih filmskih prizorih namesto orožja uporabili palico za selfi ·