Osebni računalnik HP Envy Curved
V zraku · tehnologija

HP Envy Curved je tako imenovani računalnik vse-v-enem (”all-in-one”), samozadostni računalnik, ki prihaja s sila primernim imenom. Kdo ga namreč lastniku ne bi zavidal, sploh ker ima vse komponente vgrajene v monitor z ukrivljenim zaslonom. Nekaj tovrstnih fantastičnih računalnikov smo sicer že videli – na pamet nam pade iMac Retina 5K – a HP gre z ukrivljenim zaslonom, ki ponuja še pristnejšo izkušnjo pri gledanju, v primerjavi s konkurenco še korak ali dva dlje.

Ukrivljeni zasloni hitro postajajo prva izbira uporabnikov, saj pri gledanju z optimalne razdalje v primerjavi z ravnimi zasloni omogočajo širši kot gledanja in večjo globino, kar daje bolj realistično in pristnejšo izkušnjo gledanja, saj je ukrivljenost podobna naravni ukrivljenosti naših oči. Zato nas posrkajo vase kot črna luknja zvezde. Nič čudnega, da ga je HP izbral za svoj nov osebni računalnik vse-v-enem Envy Curved, ki jim ga bo zavidala vsa konkurenca in bo na seznamu želja vsakega igračarja; ne le zaradi zaslona, ampak tudi zaradi strojne opreme.

Inženirji so 34-palčni zaslon (86,4 centimetrske diagonale) ločljivosti 3440 x 1440 slikovnih točk namreč opremili s šesto generacijo Intelovih procesorjev (Core i5 oziroma Core i7). Vgrajeno ima grafično kartico Nvidia GeForce GTX 960A, za zvok pa skrbi zvočni sistem, ki nikoli ne razočara – Bang & Olufsen. Tu so še SSD-disk kapacitete 128 GB oziroma hibridni disk kapacitete do 2 TB, spletna kamera Intel RealSense 3D in sistemski pomnilnik (do 16 GB kapacitete), na katerem se pase operacijski sistem Windows 10.

PREBERITE ŠE: Prvi ukrivljen računalniški zaslon LG Curved UltraWide

Računalnik vse-v-enem HP Envy Curved vas ne bo spravil na beraško palico, a tudi poceni ne bo, prek luže boste morali namreč zanj odšteti 1.799,99 ameriškega dolarja (cca. 1580 evrov).

Osebni računalnik HP Envy CurvedOdpri galerijo
Zvočni sistem Merlin 1 Musical Fidelity Merlin 1: avdio sistem za bogove (in avdiofile) Fotoaparat Light L16 Light L16 – en fotoaparat, 16 različnih objektivov. To je najbolj vsestranski fotoaparat na svetu! Po boju za všečke, zdaj še v boj za čustvene simbole. Facebook: prosili smo za gumb Ni mi všeč, dobili pa smeške! Ločite kateri je klon in kateri je pravi pes? Korejsko podjetje želi klonirati vašega psa! Poglejte, kako to počne. Še prej pa vprašanje: bi mu to pustili? · ·