fbpx

HP Envy Curved: ukrivljen računalnik vse-v-enem, ki se ne ”krivi” pod težo zahtevnih operacij

Osebni računalnik HP Envy Curved

HP Envy Curved je tako imenovani računalnik vse-v-enem (''all-in-one''), samozadostni računalnik, ki prihaja s sila primernim imenom. Kdo ga namreč lastniku ne bi zavidal, sploh ker ima vse komponente vgrajene v monitor z ukrivljenim zaslonom. Nekaj tovrstnih fantastičnih računalnikov smo sicer že videli – na pamet nam pade iMac Retina 5K – a HP gre z ukrivljenim zaslonom, ki ponuja še pristnejšo izkušnjo pri gledanju, v primerjavi s konkurenco še korak ali dva dlje.

Ukrivljeni zasloni hitro postajajo prva izbira uporabnikov, saj pri gledanju z optimalne razdalje v primerjavi z ravnimi zasloni omogočajo širši kot gledanja in večjo globino, kar daje bolj realistično in pristnejšo izkušnjo gledanja, saj je ukrivljenost podobna naravni ukrivljenosti naših oči. Zato nas posrkajo vase kot črna luknja zvezde. Nič čudnega, da ga je HP izbral za svoj nov osebni računalnik vse-v-enem Envy Curved, ki jim ga bo zavidala vsa konkurenca in bo na seznamu želja vsakega igračarja; ne le zaradi zaslona, ampak tudi zaradi strojne opreme.

Osebni računalnik HP Envy Curved ima zaslon na dotik.
Osebni računalnik HP Envy Curved ima zaslon na dotik.

Inženirji so 34-palčni zaslon (86,4 centimetrske diagonale) ločljivosti 3440 x 1440 slikovnih točk namreč opremili s šesto generacijo Intelovih procesorjev (Core i5 oziroma Core i7). Vgrajeno ima grafično kartico Nvidia GeForce GTX 960A, za zvok pa skrbi zvočni sistem, ki nikoli ne razočara – Bang & Olufsen. Tu so še SSD-disk kapacitete 128 GB oziroma hibridni disk kapacitete do 2 TB, spletna kamera Intel RealSense 3D in sistemski pomnilnik (do 16 GB kapacitete), na katerem se pase operacijski sistem Windows 10.

PREBERITE ŠE: Prvi ukrivljen računalniški zaslon LG Curved UltraWide


Računalnik vse-v-enem HP Envy Curved vas ne bo spravil na beraško palico, a tudi poceni ne bo, prek luže boste morali namreč zanj odšteti 1.799,99 ameriškega dolarja (cca. 1580 evrov).

Dodatne Informacije

Več informacij:
www8.hp.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!