Hyundai Kona
Utrip mesta · mobilno

Avtomobili v B-SUV segmentu se pojavljajo skoraj kot gobe po dežju in skorajda ne najdemo avtomobilskega proizvajalca, ki si ne bi poskušal odrezati svojega kosa pogače med temi manjšimi mestnimi križanci. Hyundai Kona si bo v tem primeru zagotovo uspešno odrezala svoj delež pogače.

Hyundai Kona je eden od redkih avtomobilov v segmentu, ki ponuja štirikolesni pogon in posledično večvodilsko zadnjo premo. Zunanji dizajn ji zagotavlja, da bo med množico podobnih avtomobilov v segmentu v trenutku prepoznana. Dvojne prednje luči ji dajejo samosvoj videz in potrebnega bo veliko truda, da jo zamenjate za katerega izmed konkurentov. Mladim bo všeč predvsem možnost izbire med veliko barvami, ki jih je mogoče kombinirati s streho, ki je lahko v dveh različnih barvah. Moškemu delu kupcev bodo všeč 18-palčna platišča, ki tudi živobarven avtomobil spremenijo v moško igračo.

Hyundai Kona ni samo oblikovno nekaj posebnega, ima tudi kopico asistenčnih sistemov. Tudi s tem je korak pred konkurenco, saj nas Kona opozori pred naletom in tudi sama zavira, da se izogne trku. Ob vzvratnem speljevanju spremlja promet za nami in nas tako opozori na morebitno prihajajoče vozilo. Ponuja brezžično polnjenje pametnih mobilnih telefonov, ki jih lahko povežemo prek Apple CarPlaya in Andorid Auta, ko bo ta dosegljiv v Sloveniji. Hyundai Kona ima celo ogrevanje in zračenje sedežev, kar so elementi višjih cenovnih razredov. Kot zanimivost, barva šivov v notranjosti avtomobila se vedno ujema z barvo varnostnih pasov.

Na začetku bo imela Hyundai Kona dva motorja, pozneje se bodo pridružili še ostali. Litrski bencinski motor ima 120 konjskih moči, 1,6-litrski bencinski motor pa 177 konjskih moči. Prvi ima na voljo 6-stopenjski ročni menjalnik, medtem ko močnejši prestavlja s pomočjo 7-stopenjskega robotiziranega menjalnika z dvojno sklopko. Vstopna cena v svet Kone z litrskim motorjem in opremo Trend je 14.990 evrov. Najdražja, tj. z 1,6-litrskim motorjem, štirikolesnim pogonom in opremo Impression, pa stane 25.990 evrov. Hyundai Kona bo zaradi barv navdušila mlajšo generacijo ljudi, a prav lahko se zgodi, da bomo za volanom pogosto videvali tudi tiste, ki so še vedno mladi po duši in jih bo pritegnila ravno Konina “odštekana” zunanja in notranja podoba.

PREBERITE ŠE: HYUNDAI KONA: NOVI ODŠTEKANI KRIŽANEC

Galerija slik: Hyundai Kona

Hyundai KonaOdpri galerijo

2018 Ducati Panigale V4 2018 Ducati Panigale V4: nova era za Ducati Ferrari GTC4Lusso Novitec Ferrari GTC4Lusso Novitec: ko “družinski” Ferrari, postane preveč “družinski” Lamborghini Terzo Millennio Lamborghini Terzo Millennio je avtomobil za tretje tisočletje Novi Tiguan Allspace Novi Tiguan Allspace: imeti večjega ali manjšega Tiguana? ·