Hyundai Kona (2018)
Utrip mesta · mobilno

Hyundai Kona je manjši mestni terenec, a za Hyundai izjemno pomembna novost. V segmentu križancev je konkurenca na trgu vsak dan večja. In to je segment, ki bo v prihodnje po predvidevanju strokovnjakov še rasel. Hyundai se v napad podaja s svežim, modernim dizajnom, kopico varnostne tehnologije ter dobro izbiro motorjev. Hyundai Kona je oblikovno vsekakor navdušila in že komaj čakamo, da celoten paket preizkusimo še v praksi.

Hyundai Kona z videzom najbolje izstopa na prednjem delu, kjer so oblikovalci ločili žaromete med seboj in tako ustvarili precej nenavadno podobo prednjega dela. Zadek se z ožjimi lučmi loči od preostalih Hyundajevih modelov (nekoliko je podoben Tucsonu), zanimivo pa je videti, kako so smerniki ločeni od osrednjih luči. Karoserija bo na voljo v dveh barvah, s črno ali belo streho, v kolikor pa vam to ne ustreza, je lahko tudi streha v barvi preostalega avtomobila.

Za evropski trg bo na voljo litrski trivaljni agregat s 118 konjskimi močmi in šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Med dizelsko ponudbo se bo zagotovo znašel 1,6-litrski štirivaljnik, na kaj več podatkov pa bo treba še malo počakati. Ameriški trg bo ponujal 2-litrski bencinski agregat s 147 konjskimi močmi in še močnejšega, 1,6-litrskega turbo bencinarja, ki bo imel 175 konjskih moči. Ali bodo slednji na voljo tudi pri nas, za zdaj še ni znano. Hyundai Kona bo imela pogon na prednji kolesni par ali na vsa štiri kolesa. Zagotovo bo na trg prišla tudi električna različica Kone z dosegom slabih 400 kilometrov, kar pa je za vsakodnevno uporabo že zelo praktična številka.

Hyundai zagotavlja, da bo Kona v notranjosti najboljša v razredu, z občutno veliko prostora za glave potnikov. Zadnji sedeži so zložljivi in ustvarjajo ravno dno, prtljažni prostor pa je sestavljen iz dveh nakladalnih nivojev. Med tehnologijo se bodo znašli tako Android Auto in Apple CarPlay kot tudi kopica varnostnih sistemov in pomagal. Prijetna popestritev bo tudi projicirni zaslon.

Hyundai Kona (2018)Odpri galerijo

Videopredstavitev – Hyundai Kona


TD7 Bikesphere je Michelinov izum za varno kolesarjenje tudi ponoči Fiat 500 Giannini Fiat 500 Giannini: 350 konjev za fička cover-1000-500-suzuki Novi Suzuki Swift: preprosto navduši 2017-porsche-911-turbo-s-exclusive-series (1) Porsche 911 Turbo S Exclusive: mokre sanje ljubiteljev 911 ·