1000-500-citymagazine-cover
V zraku · tehnologija

Verjetno ne potrebujete posebne razlage, zakaj je pisanje in ‘štrkanje’ po telefonu med vožnjo zelo, zelo slaba ideja. In pri Applu se tega še kako zavedajo. V iOS-u 11, ki prihaja to jesen, bo namreč funkcija, kjer vam vaš iPhone ne bo dovolil, da bi hkrati vozili in uporabljali telefon.

Vsakič, ko bo vaš iPhone v avtomobilu povezan prek Bluetootha ali kabla, bo sistem avtomatično zadržal vsa obvestila. Če boste v tem času prejeli sporočilo, boste imeli možnost, da na iPhonu nastavite avtomatsko sporočilo, ki bo osebo na drugi strani obvestilo, da trenutno vozite in se tako ne morete posvetiti njegovemu ali njenemu sporočilu.
Med drugim bo zaklenjen tudi zaslon, tako da ne bo možno uporabljati drugih motečih aplikacij. Če boste na sopotnikovem sedežu, potem boste imeli možnost odklepanja.

PREBERITE ŠE: NOVI IMAC PRO (2017): NAJMOČNEJŠI MAC VSEH ČASOV

Nekaj aplikacij bo seveda izjema. Kot so na primer zemljevidi in Apple CarPlay, ki vam omogočajo, da slišite besedilna sporočila in se odzovete.
Pa varno vožnjo vam želimo in ne čakajte, da dobite iOS 11. V avtomobilu odložite telefon že danes.

needs for speed Videoigra Need For Speed Payback, več akcije kot v filmih Hitri in drzni 1000-500-citymagazine-cover Samsung CHG90: najboljši zaslon za igranje igric cover-manca-honor-8-lite Miss športa Slovenije 2017: “Biti mora hiter in aktiven kot jaz!” template-sivina Prenosnik, chromebook ali tablica: za kaj naj se odločim? · · ·