iPhone kmalu ne bo več dovolil, da vozite in uporabljate telefon

Verjetno ne potrebujete posebne razlage, zakaj je pisanje in ‘štrkanje’ po telefonu med vožnjo zelo, zelo slaba ideja. In pri Applu se tega še kako zavedajo. V iOS-u 11, ki prihaja to jesen, bo namreč funkcija, kjer vam vaš iPhone ne bo dovolil, da bi hkrati vozili in uporabljali telefon.

Vsakič, ko bo vaš iPhone v avtomobilu povezan prek Bluetootha ali kabla, bo sistem avtomatično zadržal vsa obvestila. Če boste v tem času prejeli sporočilo, boste imeli možnost, da na iPhonu nastavite avtomatsko sporočilo, ki bo osebo na drugi strani obvestilo, da trenutno vozite in se tako ne morete posvetiti njegovemu ali njenemu sporočilu.
Med drugim bo zaklenjen tudi zaslon, tako da ne bo možno uporabljati drugih motečih aplikacij. Če boste na sopotnikovem sedežu, potem boste imeli možnost odklepanja.

PREBERITE ŠE: NOVI IMAC PRO (2017): NAJMOČNEJŠI MAC VSEH ČASOV

iOS 11 predstavlja funkcijo, kjer nas telefon med vožnjo ne bo več motil.
iOS 11 predstavlja funkcijo, s katero nas telefon med vožnjo ne bo več motil.

Nekaj aplikacij bo seveda izjema. Kot so na primer zemljevidi in Apple CarPlay, ki vam omogočajo, da slišite besedilna sporočila in se odzovete.
Pa varno vožnjo vam želimo in ne čakajte, da dobite iOS 11. V avtomobilu odložite telefon že danes.

Dodatne Informacije

Več informacij:
apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sony Alpha 1 – to je ultimativna brezzrcalna kamera