Slovenska posoda za peko pice Ironate
Utrip mesta · dom

Skoraj tako hitro kot vam inovativna slovenska posoda za peko pice Ironate speče pico kot iz krušne peči, je avtor Sašo Kastelic zanjo zbral zagonska sredstva na platformi za množično financiranje Kickstarter, za kar je potreboval zgolj tri dni. Kickstarter je zanj kraj srečnega imena, saj mu je pred meseci tu že uspelo z vzdržljivo stoječo mizo iz kartona Switch Stance. Posoda iz jekla, ki so jo navdihnile posode naših babic, je posoda za kuhanje in ne aparat za peko pic. Embalaža je izdelana iz lesa in jo lahko uporabimo kot škatlo za shranjevanje.

Ironate je slovenska inovativna posoda za peko pice. Izdelek se predstavlja na Kickstarterju, kjer je že po treh dneh presegel zastavljeni cilj – 20 tisoč ameriških dolarjev (kampanja se izteče 27. oktobra 2016). In kaj dela to 4,5-kilogramsko posodo tako posebno, da ljudje dobesedno drvijo z denarjem na Kickstarter, kjer jo dobite za 115 evrov? Edinstvena je zato, ker za pripravo pice na potrebujemo pečice, saj jo je zavoljo jekla, iz katerega je tudi pokrov, mogoče kar na štedilniku segreti tudi do 430 stopinj Celzija in tako pico speči v pičlih treh minutah (večina pečic doseže zgolj 220 stopinj Celzija, zato se peka v njej precej bolj zavleče)!

Zaradi načina peke, materiala in tehnike izdelave pico zlahka zamenjamo za pico iz krušne peči (način peke namreč ustvari tudi tako značilno hrustljavo skorjo), česar ne moremo trditi za pico iz domače pečice.

PREBERITE ŠE: Slovenski Goat Story predstavlja kavni aparat Gina – lahko ponovi uspeh skodelice Goat Mug?

Jekleno posodo Ironate z lesenimi snemljivimi ročaji za lažje prijemanje seveda lahko uporabljamo tudi za peko in pripravo drugih jedi (ribe, lazanja, pečen krompir …) . Navdih zanjo je Sašo Kastelic iz Trbovelj našel v kuhinjah naših babic, saj v Ironatu stare tehnike peke in kuhanja združuje z modernimi materiali in proizvodnjo. Peka poteka povsem preprosto. Posodo segrevamo na štedilniku kot vsako drugo. Ko dosežemo želeno temperaturo, na površino položimo pico ali drugo hrano in posodo pokrijemo. Pokrov greje zrak okoli pice in seva toploto na zgornji del pice za hrustljavo zapečeno testo, spodnji del posode pa je v neposrednem stiku z njim kar poustvarja učinek opeke v krušni peči. Kupci bodo inovativno posod za peko pice kot iz krušne peči prejeli novembra 2016.

Slovenska posoda za peko pice Ironate:

Slovenska posoda za peko pice IronateOdpri galerijo

Domača pisarna - Pisarna doma 18 domačih pisarn, v katerih boste z veseljem delali Slovenski kavni avtomat Gina Slovenski Goat Story predstavlja kavni aparat Gina – lahko ponovi uspeh skodelice Goat Mug? cover-stol Stephen Kenn x Victorinox – stol, ki je tudi lestev, klubska mizica in še kaj Kozarec TV Beer Mug Kozarec, s katerim si ne boste zastirali svojega pogleda na TV zaslon · · · ·