Izkusimo le 3 vrste ljubezni ... in vsako z določenim razlogom
V zraku · odnosi

Ko se znajdemo v ljubezenskem razmerju, se pogosto sprašujemo, ali gre za PRAVO ljubezen ali se le poskušamo prepričati, da gre za nekaj resnega, po čemer hrepenimo. Vsak živ človek izkusi le 3 vrste ljubezni … in čeprav se za marsikoga ne končajo tako, kot si želi, to še ne pomeni, da te ljubezni niso resnične in ne morejo trajati.

Pogosto mislimo, da, če se ljubezenska zgodba ne konča na način, kot smo si predstavljali, morda niti NI ŠLO za iskrena čustva. Vendar to ni res! Zavedati se moramo, da ima čisto vse na tem svetu svoj rok trajanja. In lahko gre zgolj za to, da je potekel!

Izkusimo le 3 vrste ljubezni:

Pravljična ljubezen

To ljubezen doživimo pogosto takrat, ko smo prvič zares globoko srečno zaljubljeni. Takrat smo brez izkušenj, pripravljeni na vse in polni pričakovanj. (Če) Ko se takšna pravljica nekoliko skrha, smo lahko naravnost obupani in kar nekaj časa potrebujemo, da na novo postavimo svoja pričakovanja do ljubezni.

  • Pravljična ljubezen nas nauči, da nobeno razmerje ni popolno, četudi se zdi, da je!

Strupena ljubezen

Ljubezen, ki je sladka kot greh, vendar izrazito slaba za nas, je redko komu neznanka – in ravno zaradi prevelikega kontrasta med žalostjo in trpljenjem, ki nam ga povzroča, in kratkimi, intenzivnimi trenutki sreče, se ji tako težko upremo. Vendar je na koncu takšno ljubezen potrebno prekiniti in se ji odreči, saj nam na dolgi rok škoduje.

  • Strupena ljubezen nas nauči, da nikogar ne smemo ljubiti brezpogojno, ker nam lahko zarije nož hrbet, ko to najmanj pričakujemo. 

Nepričakovana ljubezen

Gre za ljubezen, ki se pojavi med nami in osebo, za katero na prvi pogled nikoli ne bi rekeli, da bi nas lahko zanimala – v tem primeru kemija ne sledi arbitrarnim pravilom in dokazuje, da ne morem ukazovati svojemu srcu, v koga se bomo zaljubili.

  • Nepričakovana ljubezen nas nauči, da moramo dati priložnost sebi in drugim osebam, ker lahko izboljšajo naše življenje.
shutterstock_518499061 Odkrili so leta, ko najbolj uživaš v seksu. Preveri, ali si blizu … Odnos, ki te uničuje: tako veš, da si v NAPAČNEM razmerju Odnos, ki te uničuje: tako veš, da si v NAPAČNEM razmerju 60A43901 Močna ženska, ki se spoštuje, ne bo NIKOLI s takšnim moškim Prepoznaj MOČNO ljubezen: 8 jasnih znakov, da si v razmerju z DOBRIM človekom Prepoznaj MOČNO ljubezen: 8 jasnih znakov, da si v razmerju z DOBRIM človekom