Ne bodi slepa: takšno je strupeno razmerje, ki ga moraš takoj končati
V zraku · odnosi

Na dober dan so intimni odnosi vir prave, pristne sreče. Ko pa nebo zaobjamejo temni oblaki, znajo tesne vezi raniti bolj kot karkoli na svetu. Vse to so popolnoma normalne spremenljivke zdravega odnosa. Kako potem vedeti, kdaj je odnos škodljiv? Kako je videti strupeno razmerje, ki ga moraš takoj končati?

Izjemno ljubosumje

Z majhnimi količinami ljubosumja ni nič narobe. Povsem normalno je, da se v nas nekaj vzbudi, ko vidimo, da našega partnerja osvaja nekdo drug. Neobvladljivo ljubosumje pa je povsem druga pesem. Sprevrže se lahko v posesivnost, ki pošteno zamori naše življenje. Če je vaš partner pretirano ljubosumen, poskusita to težavo čim prej odpraviti.

Nezaupanje

Zaupanje je temelj vsakega trdnega odnosa. Trenutki ali obdobja dvoma so popolnoma normalni, če pa ste vi ali vaš partner brez prestanka sumničavi, je to za razmerje lahko nevarno. Če sumite, da je vaš partner nezvest, je najbolje, da temo odprete ter se o svojih slutnjah z njim pogovorite. V kolikor pa je vaš partner tisti, ki ima težave z nezaupanjem, mu pomagajte, da se bo v odnosu počutil varno, hkrati pa njegovo vedenje omejite.

Nadzor

Nadzorovanje partnerja je nedopustno. Če ste v zvezi z nekom, ki vas kar naprej želi usmerjati ter z vami manipulirati, čim prej odidite stran. Nič ni narobe s tem, če ima vaš partner trenutke, ko je nekoliko bolj ukazovalen. Če pa vam ne dopušča lastnih izbir, pa je to znak, da je vaše razmerje popolnoma nefunkcionalno.

Izogibanje odgovornostim

Vsi tu in tam zagrešimo kakšno napako. Nihče ni popoln in tega se morata oba s partnerjem zavedati. Vendar pa je konstantno izogibanje odgovornostim patološko. Če vas partner prizadene, mora najti način, da se vam opraviči ter oddolži. V kolikor pa za svoja dejanja krivi vas, je to znak, da med vama (ali pa s partnerjem) nekaj ni v redu.

fant punca Kakšna je razlika, če fotografijo na Instagram objavi punca ali fant? giphy (3) Ljubezenski citati, zaradi katerih boste znova ocenili svoj odnos s partnerjem older-sister 10+ razlogov, zakaj je tvoj starejši brat najpomembnejši moški v tvojem življenju shutterstock_615406175 (1) Ljubezen za celo življenje 10 močnih razlogov, zakaj je tvoj brat blagoslov! · ·