fbpx

Lamborghini Huracan Sterrato All-Terrain: Divja lepota na štirih kolesih

Omejena serija, ki združuje moč in pustolovski duh

Lamborghini Huracan Sterrato All-Terrain
Foto: Lamborghini

Lamborghini, sinonim za hitrost in eleganco na asfaltnih cestah, je še enkrat več presenetil z novo posebno izdajo Huracan Sterrato All-Terrain. Ta model, ki je bil predstavljen na Tednu oblikovanja v Milanu, prinaša svežino v zaključne faze proizvodnje Huracana z V-10 motorjem. Ne gre le za slovo od legendarnega modela, ampak za pravo revolucijo v svetu superšportnih avtomobilov, vseeno po vzoru Porsche 911 Dakar.

Predstavil ga je Stephan Winkelmann, predsednik in izvršni direktor družbe Automobili Lamborghini, v okviru tedna mode v Milanu. Različice All-Terrain so svojo svetovno premiero doživele pred več kot 200 gosti v Segheria of Tanja Solci – prizorišče, znano kot Objekt umetnosti zaradi njenega vizionarskega pristopa k obnovi – z posebej ustvarjeno scenografijo, ki je poudarjala provokativne in posebne osebnosti serije. Navdihnjene z rušilnimi nagnjenji narave, je vsak avtomobil predstavljen pred kuliso specifičnega okolja, ki vpliva na njegovo barvno shemo, kot so skale, puščava in gozdovi.

Huracan Sterrato All-Terrain poganja znan Lamborghinijev 5,2-litrski V-10 motor, katerega moč ni navedena, vendar združuje tradicionalno moč z novimi zmogljivostmi za vožnjo po neasfaltiranih površinah. Superšportnik je opremljen z 19-palčnimi mat črnimi kovanimi kolesi in ima mat temno spodnjo sekcijo karoserije, kar poudarja njegov robustni značaj.

Foto: Lamborghini

Širši koloteki in povišana višina vožnje pomagajo maksimizirati zabavno vožnjo superšportnega avtomobila tako na cesti kot izven asfalta. Oblikovan za optimalno zmogljivost na ohlapnih površinah, avtomobil pospeši od 0 do 100 km/h v 3,4 sekunde in doseže največjo hitrost 260 km/h.

Foto: Lamborghini
Foto: Lamborghini

Edinstven dizajn za različna terenska doživetja

Oblikovalski studio Lamborghini Ad Personam je za Sterrato All-Terrain ustvaril štiri različne kamuflažne barve, ki odražajo elemente narave: NEVE (sneg), SABBIA (pesek), BOSCO (zelena steza) in TERRA (gramoz). Vsaka barvna shema je dopolnjena z mat črno streho, zadnjim pokrovom motorja ter strešnimi nosilci in prečkami, kar vozilu dodaja pridih pustolovskega duha.

Ekskluzivnost in razkošje v notranjosti

Notranjost Huracana Sterrato je zasnovana z mislijo na ekskluzivnost. Opremljena je z ogljikovimi tkaninami in Alcantaro ter temno kromiranimi detajli, ki dodatno poudarjajo občutek luksuza. Vsak model vključuje tudi Ad Personam ploščico, ki potrjuje njegovo edinstvenost.

Foto: Lamborghini
Foto: Lamborghini

Že razprodano!

Kljub vznemirljivi novosti je vseh 12 avtomobilov že našlo svoje lastnike. V sklopu serije 1.499 Sterratov bodo ti posebni “camo” modeli All-Terrain razdeljeni globalno, pri čemer bodo štirje namenjeni trgu Bližnjega vzhoda in Afrike, preostalih osem pa se bo razpršilo med ZDA, Latinsko Ameriko, Evropo, Azijo in Avstralijo.

Foto: Lamborghini

Za nadomestilo Huracana se pričakuje nov model, ki bo morda uporabljal V-8 plug-in hibridni pogonski sklop, s čimer bo Lamborghini nadaljeval svojo pot inovacij in zavezo k bolj trajnostni prihodnosti.

Sklepne misli

Lamborghini Huracan Sterrato All-Terrain ni le dokaz, da se ikonična italijanska znamka lahko prilagodi novim izzivom, temveč tudi, da lahko luksuz in visoke zmogljivosti uspešno združi z avanturističnim duhom. Je to morda napoved nove smeri, ki jo bo ubrala avtomobilska industrija?

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.