fbpx

Mercedes-AMG GT63 S E PERFORMANCE: ko hibridna moč naredi najhitrejši Mercedes-Benz vseh časov

Hibrid? Bolj kot ne, prikriti superheroj avtomobilizma.

GT63 S E PERFORMANCE
Foto: Mercedes-Benz

redstavljajte si tiho zvenenje električnih vozil. Zdaj pa pozabite na to. Ko Mercedes-AMG lansira hibrid, to stori z gromkim pokom moči. V šanghajskem vikendu Formule 1 je Mercedes-AMG razkril novi vrhunski model v svoji seriji GT, kjer izjemno zmogljiv E PERFORMANCE hibridni pogon združuje motor V8 z električnim motorjem za strelski odziv in močno dostavo moči.

Mercedes-AMG GT63 S E PERFORMANCE ni le avtomobil, je tehnološka čistokrvnež. S sistemsko močjo 600 kW (816 KM) in neverjetnih 1,420 Nm navora, ta stroj ni samo hiter, je strelovoden. Od 0 do 100 km/h pospeši v neverjetnih 2,7 sekunde, medtem ko vrhunska tudi končna hitrost 320 km/h, kar postavlja nov standard v AMG seriji.

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Hibridni pogon E PERFORMANCE, ki združuje 4,0-litrski V8 biturbo motor in električno pogonsko enoto, je zgled inženirske odličnosti. Električni motor, nameščen na zadnji osi, direktno vpliva na zmogljivosti in omogoča natančen prenos moči na kolesa. S tem se avtomobil odziva na vsako vašo željo, hkrati pa poskrbi za dodaten zagon ob zagonu ali prehitevanju.
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Sistem za aktivno aerodinamiko, ki vključuje izvlečni zadnji spojler in aktivno komponento v podvozju, skupaj z AMG ACTIVE RIDE CONTROL vzmetenjem z semi-aktivno stabilizacijo nagibanja, zagotavlja popolno ravnotežje med dinamičnostjo vožnje in udobjem. Ta kombinacija omogoča, da je GT63 S E PERFORMANCE prilagodljiv tako na dirkališču kot na mestnih ulicah.

AMG GT 63 S E PERFORMANCE standardno vključuje aktivno krmiljenje zadnje osi. Do hitrosti 100 km/h zadnja kolesa krmilijo v nasprotni smeri od sprednjih, pri višjih hitrostih pa v isto smer, kar zagotavlja večjo agilnost in stabilnost vozila. Sistem omogoča lažje upravljanje vozila na meji zmogljivosti in manj napora pri krmiljenju zaradi bolj neposrednega razmerja krmiljenja sprednjih koles.

Zadnji del novega dvovratnega modela AMG GT serije vsebuje nekaj izstopajočih novosti, kot sta integrirana loputa za polnjenje in modelno ime v rdeči barvi. Na strani vozila je oznaka “E PERFORMANCE”, ki označuje hibridni pogon. Serijsko je vozilo opremljeno z 20-palčnimi AMG lahko kovinskimi platišči v desetkrakem dizajnu, optimiziranimi za aerodinamiko, pobarvanimi v sivo barvo tantaluma in s svetlečim finišem. Dodatno so na voljo različne barve in podrobnosti opreme ter oblikovni paketi, ki poudarjajo zunanji videz, vključno z 21-palčnimi kovanimi platišči v različnih dizajnih in barvnih variantah.

Ta model prinaša ne samo zmogljivosti, temveč tudi neprekosljivo ekskluzivnost in prilagodljivost. S široko paleto možnosti prilagajanja, vključno s programom MANUFAKTUR, lahko vsak lastnik vozila AMG GT63 S E PERFORMANCE resnično izrazi svoj osebni slog. Ponudba notranjosti obsega različne možnosti od športnih do izjemno udobnih sedežev, ki so na voljo z vrhunskimi materiali, kot je Nappa usnje z diamantnim šivanjem.


Notranjost Mercedes-AMG GT63 S E PERFORMANCE je zasnovana tako, da ustreza tako športnim navdušencem kot tistim, ki iščejo maksimalno udobje. Kokpit, ki se ponaša z zaslonom v portretnem formatu na sredinski konzoli, je osredotočen na voznika in nudi harmonično celostno doživetje. Praktična zasnova z možnostjo dodatnih sedežev 2+2 ponuja obilo prostora v notranjosti, kar zagotavlja prostorno in udobno vožnjo.

Ena izmed glavnih atrakcij notranjosti so električno nastavljivi športni sedeži AMG, ki združujejo odlično bočno oporo z izjemnim udobjem na dolgih razdaljah. Trije programi masaže dodatno povečujejo udobje med vožnjo. Za še večje razvajanje skrbi paket ENERGIZING Plus, ki kombinira funkcije sedežev in svetlobne učinke v sproščujoče udobje. Še bolj športno naravnani so opcijski AMG performančni sedeži z integriranimi vzglavniki in prezračevalnimi odprtinami na hrbtnih straneh.

Foto: Mercedes-Benz

Obsežna izbira prevlek za sedeže odraža razpon od udobnih do zmogljivostno usmerjenih značilnosti. Vključene so eno- in dvobarvne prevleke iz usnja Nappa, posebno elegantno pa je usnje MANUFAKTUR Nappa z diamantnim šivanjem. Športni pridih poudarja kombinacija usnja Nappa z mikrovlakni MICROCUT in kontrastnim šivom v rumeni ali rdeči barvi, kar notranjosti dodaja dinamičen in privlačen videz.
Cena te inženirske mojstrovine še ni bila objavljena, vendar glede na njene zmogljivosti in ekskluzivnost lahko pričakujemo, da bo pritegnila pozornost ljubiteljev vrhunskih vozil. Mercedes-AMG GT63 S E PERFORMANCE ni zgolj avtomobil, je izjava moči, inovacije in individualnega stila. Dobrodošli v prihodnost, kjer je “preveč” ravno prav za tiste, ki si želijo več.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.