fbpx

Ali vas vaša frizura postara? 7 frizur, ki se jim morajo ženske po 40. letu izogniti

Izbira prave pričeske vpliva na vašo mladostnost

Foto: envato

Vsako leto si mnoge ženske prizadevajo osvežiti svoj videz, zato pogosto posežejo po spremembi frizure. Vendar pa izbira prave pričeske presega zgolj spreminjanje dolžine ali barve las. Prava frizura ima moč, da ne le preoblikuje naš zunanji videz, ampak tudi, kako mladi se počutimo in smo videti. Raziskave in izkušnje frizerskih strokovnjakov kažejo, da lahko nekatere frizure poudarijo ali celo dodajo leta našemu videzu, še posebej pri ženskah nad štiridesetim letom.

Zrelost kože in las s seboj prinaša nove izzive; tekstura las se lahko spremeni, prav tako oblika obraza zaradi izgube elastičnosti kože. Zato je pomembno, da pri izbiri frizure upoštevamo, kako se bo le-ta interagirala z našimi naravnimi starostnimi značilnostmi. Strokovnjaki priporočajo izogibanje določenim stilom, ki lahko nenamerno izpostavijo gube, tanjšanje las ali povešenost kože. Na drugi strani pa pravilno izbrana frizura lahko deluje kot vizualni lifting, ki poudari vaše prednosti in prikrije znake staranja.

V nadaljevanju bomo podrobneje razložili, zakaj nekatere frizure niso najboljša izbira za zrelejše ženske in kako lahko s pravilno izbiro pričeske ohranite svež in mladosten videz.

Problematične frizure, ki lahko postarajo

Bob do brade z gostimi, ravno odrezanimi šiškami

Ta frizura poudarja vsak del obrazne strukture, vključno z linijami in gubami okoli oči in čela. Gosti šiška ustvarijo težko linijo, ki lahko izpade strogo in neizprosno, kar je še posebej opazno pri osebah s suho ali zrelo kožo, ki lahko zaradi svoje teksture bolj izstopa.

Foto: envato

Bob s sredinsko prečko

Sredinska prečka poudarja simetrijo obraza, kar je lahko neugodno, če imate izrazite gube na čelu ali tanjšanje las na vrhu glave. To lahko naredi obraz videti širši in bolj ploščat, kar daje vtis večje starosti.

Foto: envato

Shag s preveč plastmi

Čeprav so shag frizure lahko zelo laskave, preveč plastenja naredi lase videti tanjše in redke, kar lahko izpade neurejeno in starajoče. Zlasti pri tanjših in oslabelih laseh to lahko poudari pomanjkanje volumna in gostote.

Foto: envato

Bob s kratkimi “baby” šiškami

Ta retro frizura je lahko zelo izrazita, a kratke šiške lahko izpostavijo zgornji del obraza, vključno s čelom, in poudarijo gubice ali linije. Prav tako lahko zmanjšajo dolžino obraza, kar daje starejši videz.

Foto: envato

Dolgi, povsem ravni lasje

Dolgi in ravni lasje brez plastenja lahko obtežijo obraz, vizualno ga raztegnejo navzdol in poudarijo katerikoli znak povešanja kože. Ta učinek je še posebej opazen pri osebah z manj polnimi obraznimi potezami.

Foto: envato

Srednje dolgi bob

Končanje boba na sredini vratu lahko pritegne pozornost na gube in linije na tem predelu. Ta dolžina lahko prav tako poudari kakršnekoli znake staranja na dekolteju, kar je lahko še posebej opazno pri ženskah nad 40 let.

Foto: envato

Enoplastni bob

Bob brez različnih dolžin lahko izgleda monotono in ploščato, kar poudari kakršnekoli znake staranja, kot so tanjšanje las in pomanjkanje volumna. Vključitev plastenja ali teksture lahko lase naredi vizualno bolj polne in dinamične.

Foto: envato

Vsaka od teh frizur ima specifične učinke, ki morda ne laskajo zrelejši koži in lahko nenamerno poudarijo znake staranja. Pri izbiri frizure je priporočljivo upoštevati osebne značilnosti las in obraza ter se posvetovati s frizerjem o najboljših možnostih, ki bodo poudarile vaše prednosti.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.