fbpx

Najboljše letališče na svetu 2024: kdo je potnikom ponudil doživetje

To je najboljše letališče na svetu 2024

Najboljše letališče na svetu 2024
Foto: Pexels / Marvrch

Katero je najboljše letališče na svetu 2024? V zadnjem desetletju sta mednarodni letališči Changi v Singapurju in Hamad v Dohi prav tekmovali v prijemanju lovorike 'najboljše letališče na svetu'. Kar požgečka človeka, da bi si mislil, da imajo tekmo v lepoti, ne pa v letaliških storitvah.

Najboljše letališče na svetu 2024?! Vsako leto britanska letalska in letališka ocenjevalna stran Skytrax povpraša potnike z vseh koncev sveta, kdo bi moral biti letos izbran za ta prestižni naslov. V letu 2024 si je krono nadenejo Qatarci, s svojim letališčem znanim po ultramodernem dizajnu in terminalih, ki so tako preprosti za navigacijo, da bi jih lahko upravljal tudi vaš pametni telefon.

Singapur (SIN) je ta naslov domoval leta 2023 in 2020, medtem ko je Doha (DOH) bil najboljši v letih 2022 in 2021. Kar je praktično kot če bi si podajala žogico na igrišču najboljših letališč.

“Izjemno smo počaščeni, da so nas potniki izbrali za najboljše letališče na svetu,” je z navdušenjem povedal izvršni direktor skupine Qatar Airways, Badr Mohammed Al Meer. “Komaj čakamo, da še naprej razveseljujemo in presenečamo potnike z ustvarjanjem nepozabnih potniških izkušenj.”

DOH, med drugim, ponuja brezplačne mestne oglede za potnike z dolgimi postanki, kar jih je očitno navdušilo. Pa še dom so Oryx Airport Hotelu, kjer lahko gosti izkusiš spa, squash ali pa samo zaplavaš v 25-metrskem bazenu.

Foto: Pexels / Luna NGO

Na podelitvi nagrad World Airport Awards, ki je potekala 17. aprila v Frankfurtu, so bili objavljeni rezultati anketiranja potnikov iz več kot 100 držav, zbranih med avgustom 2023 in marcem 2024. Povpraševali so jih o vsem mogočem, od prehoda skozi varnostne točke do kakovosti ponudbe hrane in pijače.

Medtem ko Evropa še vedno drži visoko letvico z devetimi letališči med dvajsetimi najboljšimi, vključno z Dunajem, Madridom in Istanbulom, pa se najvišje uvršča pariško letališče Charles de Gaulle (CDG) na šestem mestu. Paris je pred prihajajočimi olimpijskimi igrami vložil precej v posodobitev infrastrukture, in očitno se je izplačalo.

Ker pa ni vse samo o letališčih, Skytrax podeljuje priznanja tudi izjemnim letališkim hotelom. Retro navdihnjeni hotel TWA na letališču New York JFK je bil imenovan za najboljši letališki hotel v Severni Ameriki.

Svetovna najboljša letališča za leto 2024 so: Doha Hamad, Singapur Changi, Seoul Incheon, in tako naprej. Seznam je dolg in poln presenečenj, kot je vedno. Vsekakor se zdi, da je svet letališč precej razburljiv prostor za ‘najlepše’ tekmovanje, če vam paše malo humorja na vašem potovanju!

Seznam: Najboljše letališče na svetu 2024

 1. Letališče Doha Hamad
 2. Letališče Singapur Changi
 3. Letališče Seoul Incheon
 4. Letališče Tokio Haneda
 5. Letališče Tokio Narita
 6. Letališče Pariz Charles de Gaulle
 7. Letališče Dubaj
 8. Letališče München
 9. Letališče Zürich
 10. Letališče Istanbul
 11. Letališče Hongkong
 12. Letališče Rim Fiumicino
 13. Letališče Dunaj
 14. Letališče Helsinki-Vantaa
 15. Letališče Madrid-Barajas
 16. Letališče Centrair Nagoya
 17. Letališče Vancouver
 18. Letališče Kansai
 19. Letališče Melbourne
 20. Letališče Kopenhagen

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.