fbpx

Stvari, ki jih ne letališčih najverjetneje ne boste več videli

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Čeprav se letalski promet počasi prebuje in vedno več ljudi ponovno potuje, se nekatere stvari še nekaj časa ne bodo vrnile v normalo. V prispevku vam predstavljamo, kako je covid spremenil letalski potniški promet.

Zaposleni

Poznavalci letalske industrije pojasnjujejo, da se je število zaposlenih oseb na letališču zmanjšalo. To vključuje vsa področja, od prtljage, varnosti in vkrcanja. S tem želijo omejiti stike s potniki. Spletni “check-in” bo postal standard, tako da bo vsak potnik doma skeniral svoje vozovnice in tiskal oznake za prtljago.

Razkuževanje

Čas, ki ga letalo po pristanku “preživi” na tleh, med enim in drugim letom, se je podvojil iz 20 na 40 minut. Razlog je v tem, da mora osebje pred naslednjim letom letalo temeljito razkužiti. Vse to povzroči manj letov in veliko spremembo letalskih urnikov.

Ročna prtljaga

Potniki lahko v kabino letala s seboj vzamejo ročno prtljago in osebne predmete. Dovoljena količina brezplačne oddane prtljage je napisana na vozovnici in se razlikuje po prevoznikih. Za preseženo dovoljeno količino je potrebno doplačilo. Nekatere letalske družbe so že začele zaračunavati ročno prtljago ne glede na njihovo težo.

Zabojniki na varnostnem pregledu

Letališča bodo najverjenteje popolnoma odstranila zabojnike, v katere potniki položijo svoje stvari, ko gredo šez varnostno kontrolo. Saj jih vsak dan upravlja na stotine potnikov, ne da bi jih kdaj očistili. Potniki bodo svoje predmete tako odložili neposredno na tekoči trak.

Romantični odhodi

Letališki terminal je dovoljen le potnikom, zato je tistim, ki jih spremljajo, vstop na marsikaterem letališču prepovedan. Letališča s tem izgubijo čar poslavljanja in romantičnih srečanj.

via GIPHY

Porast zasebnega letalstva

Še nedavno so bila zasebna letala popolnoma nedosegljiva za vsakogar, ki ni bil nesramno bogat ali slaven – v nekaterih primerih oboje. Zasebne letalske družbe pa od epidemije naprej dosegajo velik porast.

Igralnice

Če imate otroke in prestopne lete, na katere je treba čakati, bodo vaši otroci prikrajšani za igralnice. Večina igralnic na letališčih je odstranjenih ali pa te ne delujejo.

Obrazi

Za zdaj morajo potniki in zaposleni na letališču in na letalu še vedno nositi masko, zato “golih” obrazov na letališčih še dolgo ne bomo videli. To postaja naša resničnost in ko greste na potovanje, upamo, da se pod njo vseeno širi nasmeh.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!