fbpx

6 znakov, da je v vaši bližini energetski vampir in kako z njim ravnati

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Energetski vampir je lahko kdorkoli okoli vas, tudi če je družinski član ali tesen prijatelj. To je oseba ob kateri se počutite preobremenjeno in izčrpano. Nenehna energijska nihanja, lahko povzročijo veliko fizično in čustveno stisko. Pomembno je, da prepoznate energetskega vampirja ter se z njim učinkovito spopadete.

Dramatično obnašanje

Zaradi svojega dramatičnega in čustvenega vedenja so energetski vampirji po navadi središče katastrofe. Ko te dobijo v roke, ti vržejo dramo v upanju, da jo boš absorbiral in popravil njihovo napako.

Kaj storiti: Če vas skušajo pretentati, se ne ujemite v njihovo past, temveč se umaknite z besedami, da ste utrujeni. Najverjetneje vas bodo pustili pri miru in odšli k drugemu viru, ker potrebujejo nekoga, ki bo postala njegova žrtev.

via GIPHY

Pogosto kritizirajo

Energetski vampirji so običajno negotovi in ​​bodo poskušali najti taktiko kritiziranja, da boste tudi vi postali negotovi. Če je tako, se boste ob taki osebi počutili, kot da ji nekaj dolgujete.

Kaj storiti: Ti ljudje lahko za napad uporabijo celo vaše neverbalne namige – položaje telesa in mimike. Zato poskušajte videti čim bolj hladno in odgovorite na njihova vprašanja s kratkimi odgovori – to vam bo pomagalo obdržati svojo energijo samo zase in vas njihova ne bo izčrpala.

Uporabljajo ultimate

Zanašali se bodo na vaš občutek krivde in od vas dobili tisto, kar so nameravali dobiti. Enako velja za ultimate, z njimi pritegnejo vašo pozornost in vas nato prisilijo, da naredite nekaj, česar v drugačnem položaju verjetno ne bi storili.

Kaj storiti: Imejte način, da se vrnete v resničnost. Ugotovite, kdo vam lahko pomaga pri preverjanju resničnosti v dani situacij, lahko je to prijatelj ali nekdo, ki mu zaupate. Prepričajte se, da je vaš občutek resničen in ne tisto, kar vam skuša vsiliti energetski vampir.

Izrabljajo dobroto

Glavne tarče energetskih vampirjev so tisti, ki so sočutni in tudi občutljivi. Tisti, ki imajo prijazno srce, posluhnejo težavam in imajo na voljo neskončno energijo. To bodo uporabili proti vam in izpraznili vašo iskro. Morda boste opazili, da takšna oseba želi večino svoje pozornosti in z vami preživeti veliko časa. Prav tako vedo, da jih ne boste zavrnili, saj se boste zaradi tega počutili krive.

Kaj storiti: Postavite meje, saj je to pomembno, da takšni osebi ne dovolite v vsako vaše področje v življenju. Začnite z majhnimi stvarmi, odpovejte kavo ali večerjo, nato pa področja razširite.

Čustvena stiska

Energetski vampirji so soodvisni in vpleteni v različne čustvene stiske. S tem širijo dramo in lastne čustvene potrebe.

Kaj storiti: Če je mogoče, takšne osebe izločite iz svojega življenja. V kolikor gre za družinskega člana pa se poskusite izogibati neposrednim pogovorom in raje uporabljajte sporočila.

via GIPHY

Ustrahovanje

Poleg kritik vas energetski vampirji poskušajo tudi ustrahovati, še posebej, če želijo začeti čustveno dramo. V tem primeru jim je vaš strah orožje, saj bodo z njim pobrali vašo energijo, si z njo povečali svoj jaz – ego, vi pa boste postali razburjeni in prestrašeni.

Kaj storiti: Obnašajte se, kot da vam je vseeno. Ne odgovarjajte jim, ne glede na to, kaj se zgodi. Prav tako jih ne zabavajte, saj bodo kmalu izgubili zanimanje za vas.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!