fbpx

Coat-19: puhasta jakna, polnjena z odvrženimi zaščitnimi maskami

Foto: tobiazambotti.com
Zadnjič posodobljeno: :

Italijanski oblikovalec Tobia Zambotti je oblikoval Coat-19, pri katerem je za polnilo uporabil svetlo modre odvržene zaščitne maske za enkratno uporabo. Z njim želi na ustvarjalen način opozoriti na onesnaževanje, ki ga predstavljajo zaščitne maske.

V mesecu marcu 2021 je italijanski oblikovalec na ustvarjalen način želel poudariti okoljsko problematiko, ki jo ustvarjajo odvržene maske, zato je oblikoval kavč, ki je bil napolnjen z maskami. Tokrat pa se je lotil novega projekta, pri katerem je izdelal puhovko.

Od izbruha koronavirusa so maske za enkratno uporabo ključnega pomena pri preprečevanju širjenja virusa, vendar pa maske, če jih ne odvržemo pravilno, predstavljajo veliko grožnjo za naše okolje.

Oblikovalec se je odločil, da bo z ulic Reykjavíka zbral približno 1500 svetlo modrih mask, preden so končale v oceanu. Zambotti jih je nato temeljito razkužil s plinom ozona in jih poslal študentu modnega oblikovanja, ki je reciklirane maske spremenil v nenavaden nadev za plašč.

Večina mask za enkratno uporabo, ki so na voljo na trgu, je izdelana iz termoplasta, imenovanega polipropilen, ki se uporablja tudi za izdelavo najpogostejšega akrilnega polnila za poceni puhovke: enak material, enaka funkcija, drugačen videz.

Dodatne Informacije

tobiazambotti.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!