fbpx

Mitsubishi Airtrek 2022: električni križanec z izstopajočim dizajnom, a samo za kitajski trg

Mitsubishi Airtrek; Foto: media.mitsubishicars.com

Mitsubishi Airtrek se je kot koncept predstavil na avtomobilskem salonu v Šanghaju, produkcijska verzija pa je bila predstavljena na Auto Guangzhou. Airtrek je nastal v skupnem projektu Mitsubishija in kitajskega GAC, saj gre vendarle za električno vozilo, namenjeno kitajskemu trgu.

Novi Mitsubishi Airtrek impresionira z vpadljivim prednjim delom. Skupek luči ponazarja številko 7, za katero vemo, da je še kako priljubljena na kitajskem, saj prinaša srečo. Zunanja podoba sovpada z aktualnimi modeli Mitsubishi, ki jo s strani popestri dvobarvna karoserija, črna streha, ʺpotopneʺ kljuke vrat in aerodinamična platišča. Na zadku prav tako izstopajo luči in jasen napis EV, ki nam da vedeti, da gre za električni avtomobil.

Mitsubishi Airtrek; Foto: media.mitsubishicars.com

Notranjost deluje preprosto in čisto, saj je večino gumbov nadomestil velik zaslon na dotik. Voznik ima pred seboj digitalne merilnike, ki so opremljeni z navigacijo, ki ima podporo navidezne resničnosti. Zaradi električne platforme je Airtrek prostoren in nudi dovolj udobja tudi potnikom na zadnji klopi. 4630 mm dolg Airtrek tehta 1.900 kilogramov in je opremljen z baterijo s kapaciteto 69.9 kWh. Polna omogoča do 520 kilometrov dosega, motor ki ga poganja, pa ima 135 kW moči. Mitsubishi Airtrek bo na voljo naslednje leto, a ko že omenjeno, zgolj v Ljudski republiki Kitajski.

Dodatne Informacije

mitsubishi-motors.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!