fbpx

Končalo se je obdobje retrogradnega Merkurja: 4 astrološka znamenja čaka svetla prihodnost

Foto: Olly / Pexels

Ko retrogradni Merkur naposled zaključuje svoj vpliv, se štirim astrološkim znamenjem obeta obdobje svežih začetkov in novih možnosti.

Ko se eno od najbolj turbulentnih obdobij v astrološkem koledarju, retrogradni Merkur, počasi približuje koncu, štiri horoskopska znamenja nestrpno pričakujejo razrešitev in nove začetke.

Ta astrološki pojav, ki je znan po svoji sposobnosti povzročanja zapletov v komunikaciji, potovanjih in tehnologiji, se je končal 25. aprila, kar za mnoge predstavlja konec obdobja zastojev in nesporazumov.

Medtem ko se Merkurjeva retrogradnost lahko zdi kot čas, ko se vse upočasni ali celo obrne na glavo, je prav tako čas za ponovno oceno, premislek in prilagajanje naših načrtov in odnosov.

Ko se retrogradni Merkur, približuje svojemu koncu, lahko štiri horoskopska znamenja pričakujejo občutno olajšanje in pozitivne spremembe v svojem življenju.

Bik: Čas za finančno stabilnost

Biki, ki cenijo varnost in stabilnost, bodo doživeli konec finančnih nihanj, ki so jih pestila med retrogradnim Merkurjem. To obdobje je lahko prineslo negotovost in stres povezan s financami, a sedaj se pripravljajo na bolj mirno in obetavno dobo.

Kmalu bo bolje. Foto: Olly / Pexels

Biki naj izkoristijo ta čas za premišljeno načrtovanje in investiranje, saj je prihajajoče obdobje ugodno za dolgoročne finančne odločitve in okrepitev njihovih ekonomskih temeljev.

Dvojčki: Jasna komunikacija na obzorju

Kot znamenje pod vladavino Merkurja, dvojčki čutijo retrogradne cikle močneje kot ostala znamenja. Zmeda in nesporazumi so lahko na dnevnem redu, posebej ko gre za izražanje in medosebne odnose.

Z zaključkom retrogradnega Merkurja pa se njihova sposobnost komunikacije izboljšuje, kar omogoča jasnejše in učinkovitejše izražanje. To je idealen čas za dvojčke, da razčistijo kakršnekoli nesporazume in ponovno vzpostavijo harmonijo v svojih odnosih.

Tehtnica: Obnova harmonije in odnosov

Tehtnice, ki stremijo k ravnovesju in sočutju, so med retrogradnim Merkurjem morda našle svoje odnose preizkušene. Konflikti in neskladja so lahko prihajali na površje, kar je zahtevalo več njihove pozornosti in energije.

Ne samo ob kavici, res bo vse bolje. Foto: Jenny Ueberberg / Unsplash

Z odhodom Merkurja iz svoje retrogradne faze pa se obetajo mirnejši časi, zmanjšujejo se napetosti in izboljšujejo se medčloveški odnosi. Tehtnice naj izkoristijo to obdobje za obnovo starih zavezništev in krepitev vezi z ljubljenimi.

Strelec: Novi začetki v karieri in izobraževanju

Strelci, znani po svojem večnem optimizmu in želji po raziskovanju novih horizontov, so morda med retrogradnim Merkurjem čutili, da so njihovi napredki upočasnjeni, še posebej na profesionalnem in izobraževalnem področju. Sedaj pa se z novim zagonom odpirajo vrata za karierni razvoj in izobraževalne priložnosti.

Ta čas je odličen za strelce, da se podajo v nove projekte, se prijavijo na tečaje ali začnejo z novimi podjetniškimi podvigi.

Retrogradni Merkur je za mnoge čas za refleksijo in ponovno oceno, kaj deluje in kaj potrebuje spremembo. Ko se ta faza zaključi, prinaša s seboj možnost za napredek in rast.

Za bika, dvojčka, tehtnico in strelca pa je to še posebej ugoden čas, da začnejo pisati novo poglavje v svojih življenjih, polno obetov in novih priložnosti.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.