fbpx

To je 10+ stvari , ki jih morate storiti, če vas nekdo namerno ignorira

Ste zaljubljeni v nekoga, ki vas ignorira!

namerno ignorira
Foto: envato elements

Vas nekdo namerno ignorira? Ste zaljubljeni do ušes, a vaša simpatija na klice in sporočila odgovarja kot hladilnik – sploh ne? Ne dajejo vam všečkov na Instagramu, izogibajo se vašim Snapchat zgodbam in delujejo, kot da bi se vas na ulici raje izognili kot pa pozdravili? Če se sprašujete, kako ravnati, ko vas nekdo namerno spusti v svojem čustvenem vakuumu, ste prišli na pravo mesto. Ne obupajte, tudi to je del človeške tragikomedije. Tukaj je 11 stvari, ki jih lahko storite, ko vas nekdo postavi na čustveni hladilnik.

Ah, sodobna ljubezen, kjer vznemirljiva zmešnjava emotikonov in nenehne povezanosti prek digitalnih omrežij prinaša nove oblike srčnih bolečin. Ena od teh je zagotovo namerno ignoriranje, ki nas lahko pahne v vrtinec zmede in obupa. Kaj storiti, ko postanete nevidni za nekoga, ki vam je bil še včeraj blizu? Ko vaše sporočilo v večnost ostaja označeno kot ‘prebrano’, klici pa kot ‘zgrešeni’? Ta članek je za vse, ki ste se znašli v hladnem objemu tišine. Razkrili vam bomo, kako se spopasti z digitalnim molkom, da boste iz situacije izšli močnejši, ne glede na to, ali se boste na koncu pobotati ali pač sprejeli, da je čas za naprej. Pripravite se na 11 korakov, ki vas bodo naučili, kako elegantno orjejo skozi tišino tistega, ki vas namerno ignorira.

1. Ostanite ‘cool’

Kljub temu, da vas morda peče kot koprive, ostanite mirni. Spontani izbruhi jeze vam lahko prinesejo le občutek, da ste pravkar zmagali v tekmovanju za najslabši časovni izbor za izpovedovanje občutkov. Namesto tega globoko vdihnite in štejte do deset – v španščini, če je potrebno!

2. Preverite, ali je ignoriranje res namerno

Preden prižgete bakle in potegnete vilice, se prepričajte, da vas res namerno ignorirajo. Morda so zgolj zaposleni, izgubili telefon ali pa so njihov profil na Facebooku začasno ugrabili vesoljci. Če ste prepričani, da gre za namerno ignoriranje, razmislite, ali želite reševati to misterijo ali pa se raje posvetiti Netflixu.

3. Razmislite o vzrokih za njihovo vedenje

Možno je, da so vaša nedavna dejanja zanje bila kot cokla v čevlju – moteča in boleča. Morda vam skušajo na svoj, rahlo pasivno-agresiven način, sporočiti, da potrebujete refleksijo vaših dejanj, kar je včasih bolj zapleteno kot sestavljanje Ikee v temi.

Foto: envato elements

4. Dajte jim čas in prostor

Če vam ni uspelo odkriti, zakaj vas ignorirajo, jim dajte nekaj prostora. Če se nato še vedno izogibajo vsakemu stiku, je morda čas, da sprejmete, da so morda samo še en neodgovorjen klic v vašem telefonskem imeniku.

5. Nadzirajte svoja čustva

Ne dovolite, da bi vas čustva povlekla po toboganu brez varnostnih pasov. Sprejmite jih, a jih hkrati držite na vajetih kot svojega notranjega čustvenega ljubljenčka.

6. Osredotočite se nase

Ko vas nekdo namerno ignorira, obrnite fokus nase. Obnovite svojo samopodobo in samospoštovanje. Privoščite si ljubezen, ki vam jo drugi morda zanikajo, in si napolnite baterije za nove življenjske zmage.

7. Razvajajte se

Naj vas ignoriranje ne ustavi pri tem, da bi se počutili fantastično! Razvajajte se kot kralj ali kraljica, ki ste. Naročite si tisto masažo, kupite tiste drage čokolade ali se enostavno zavijte v odejo in si oglejte vse epizode vaše najljubše serije.

8. Ne igrajte iger

Čeprav se morda zdi, da je ignoriranje del neke vrste čustvenega šaha, se ne spuščajte v te igre. Ohranite svoje dostojanstvo in samospoštovanje; nič ni vredno, da bi se izgubili v premetavanju nekoga drugega.

Foto: envato elements

9. Ne spreminjajte tega v tekmovanje

Ignoriranje ne bi smelo biti olimpijski šport. V zdravih odnosih ni prostora za tekmovanje v ignoriranju – tam se zmaguje z dialogom in medsebojno podporo.

10. Jasno izrazite svoja čustva
Če se počutite dovolj pogumni, jih povabite na pogovor. Ne bombardirajte jih z besedili, ampak raje izberite trenutek za iskren pogovor. Povejte jim, kako se počutite, brez pričakovanja, da se bo vse takoj popravilo.

11. Če nič ne deluje, se umaknite

Včasih je najboljše zdravilo za neprestano ignoriranje preprosto – umik. Če nekdo vztraja pri ignoriranju vaših prizadevanj, je morda čas, da to osebo pustite za seboj in se osredotočite na ljudi, ki vašo prisotnost cenijo.

Vas nekdo namerno ignorira?! Ignoriranje lahko boli, toda kako se odzovete, lahko spremeni vse. Ne dovolite, da bi vas to potolklo – uporabite to kot priložnost za osebno rast in se nasmehnite prihodnjim izzivom.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.