recept_2_jagode_s_smetano
Utrip mesta · kulinarika

Vsak mesec bomo pripravili šest novih in zanimivih receptov, zato nas pridno spremljaj in sodeluj v nagradni igri Jamnice.

Sestavine: 500 g jagod , 4 jajca, 4 žlice sladkorja, 2 dl mleka, 5 dl sladke smetane, 2 žlici moke, vaniljin strok

Priprava: Segrejemo mleko in vanj namočimo strok vanilje, ki ga lahko prej razpolovimo, da se mleko prepoji z aromo. Pustimo, da se ohladi. Penasto umešamo jajca in sladkor ter postopoma dodajamo sladko smetano. Mešamo do kompaktne mase. Dodamo ohlajeno mleko, v katerem se je namakal strok vanilje. Med mešanjem počasi dodajamo še moko, da dobimo gosto kremo. Pustimo nekaj časa v hladilniku. Jagode očistimo in jim odrežemo spodnji del, da dobimo “kapice”. Kremo damo v polivinilasto vrečko, jo na enem vogalu na tanko odrežemo in stisnemo na debelejši del jagod. Nanje položimo »kapice«. Po želji lahko naredimo še gumbke kot na sliki.

V kolikor želite oddati svoj glas za jagode z vanilijevo kremo, izpolnite spodnji obrazec.

Nagradna igra poteka od 21.10. do 31.12.2013. Nagrajenec ali nagrajenka bo o prejemu nagrade obveščen/a preko elektronske pošte.
Nagradna igra se izvaja v skladu s splošnimi pogoji objavljenih na teh straneh.

recept_3_strnjenka Strnjenka z rdečim prelivom Sladoled iz oblaka Sladoled Häagen-Dazs v obliki snežnega oblaka Knjiga Ana Kuha Podarjamo kuharsko knjigo Ana kuha Kava za v avto Prenosni kuhalnik kave za lažje čakanje v gneči · · ·