Pametna pečica June
V zraku · tehnologija

Ameriško podjetje gospodinjskih aparatov June je pripravilo pametno pečico, ki razmišlja kot kuhalnice vešč kuhar in zna sama pripraviti vrhunski obrok. Na videz je podobna mikrovalovni pečici, a je precej več kot to. Zaradi procesorja in kamere namreč prepozna vrsto hrane, ki ste jo postavili vanjo, in posledično priporoči najbolj optimalne nastavitve pečenja, upošteva pa tudi osebne želje.

June je pametna pečica, ki sama prepozna vrsto hrane, ki jo nosi ”pod srcem”. Deluje kot dobro poučen kuhar, zaradi vgrajenega procesorja (štirijedrni procesor NVIDIA CPU, ki bije pri taktu 2,3 GHz) in HD-kamere pa ne le prepozna vrsto hrane, ki ste jo vstavili vanjo, temveč tudi ve, koliko časa jo morate peči in pri kateri temperaturi.

Zaradi kamere in brezžične omreženosti lahko prek pametnega telefona ali tablice z videopovezavo kar na daljavo v živo spremljate dogajanje v pečici in poskrbite, da se vam slučajno kaj ne zažge, če niste v kuhinji, prav tako lahko fotografije notranjosti delite na družbenih omrežjih. Za povrhu vas pečica June obvesti, kdaj je hrana gotova. Morda se sliši kot koncept, a June je real deal in jo že preizkuša okoli sto ljudi. Kljub vsemu avtomatizmu pečica upošteva individualne želje in vam lahko samodejno pripravi krvav ali dobro zapečen zrezek.

PREBERITE ŠE: Slovensko znanje na Marsu!

Pametna pečica June ne bo poceni, saj boste morali za ta gospodinjski aparat, opremljen s 5-palčnim zaslonom, odšteti prek dva tisoč evrov. A vsaj hrane zato ne boste nikoli več zažgali.

Pametna pečica JuneOdpri galerijo
Holoportacija Holoportacija: digitalna teleportacija Več zaslonov Posledice strmenja v različne zaslone hkrati Retro Apple iMac Retro Apple iMac: iMac kot legendarni Apple IIe Puščate prižgan računalnik na postelji? 6 navad, s katerimi škodite svojemu računalniku ·