June: pametna pečica, ki sama prepozna hrano, ki jo nosi ”pod srcem”

Pametna pečica June

Ameriško podjetje gospodinjskih aparatov June je pripravilo pametno pečico, ki razmišlja kot kuhalnice vešč kuhar in zna sama pripraviti vrhunski obrok. Na videz je podobna mikrovalovni pečici, a je precej več kot to. Zaradi procesorja in kamere namreč prepozna vrsto hrane, ki ste jo postavili vanjo, in posledično priporoči najbolj optimalne nastavitve pečenja, upošteva pa tudi osebne želje.

June je pametna pečica, ki sama prepozna vrsto hrane, ki jo nosi ”pod srcem”. Deluje kot dobro poučen kuhar, zaradi vgrajenega procesorja (štirijedrni procesor NVIDIA CPU, ki bije pri taktu 2,3 GHz) in HD-kamere pa ne le prepozna vrsto hrane, ki ste jo vstavili vanjo, temveč tudi ve, koliko časa jo morate peči in pri kateri temperaturi.

Zaradi kamere in brezžične omreženosti lahko prek pametnega telefona ali tablice z videopovezavo kar na daljavo v živo spremljate dogajanje v pečici in poskrbite, da se vam slučajno kaj ne zažge, če niste v kuhinji, prav tako lahko fotografije notranjosti delite na družbenih omrežjih. Za povrhu vas pečica June obvesti, kdaj je hrana gotova. Morda se sliši kot koncept, a June je real deal in jo že preizkuša okoli sto ljudi. Kljub vsemu avtomatizmu pečica upošteva individualne želje in vam lahko samodejno pripravi krvav ali dobro zapečen zrezek.

PREBERITE ŠE: Slovensko znanje na Marsu!

Pametna pečica June ne bo poceni, saj boste morali za ta gospodinjski aparat, opremljen s 5-palčnim zaslonom, odšteti prek dva tisoč evrov. A vsaj hrane zato ne boste nikoli več zažgali.

Dodatne Informacije

Več informacij:
juneoven.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To je 10 ta hip najbolj prodajanih pametnih telefonov leta 2020