Flying Pantograph – dron, ki riše

Dron Flying Pantograph

Droni v zadnjem obdobju postajajo uporabni na vse več področjih. A redko kdo bi si mislil, da bo uporaben tudi v svetu umetnost. Flying Pantograph je namreč dron, ki riše. Ponavlja namreč poteze s posebne table na kateri ustvarja človek. Za tehnologijo so poskrbeli pri ameriškem tehnološkem inštitutu Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Flying Pantograph je dron, ki riše. Na navpične površine simultano nariše vse, kar človeška roka povleče na vodoravni tabli. Ameriški tehnološki inštitut Massachusetts Institute of Technology (MIT) ga je razvil z namenom izboljšanja sodelovanja zaposlenih znotraj izobraževalnih in raziskovalnih ustanov.

PREBERITE ŠE: Vidius: najmanjši dron s kamero na svetu

Flying Pantograph je ''Picassdron''.
Flying Pantograph je ”Picassdron”.

Če bo dron slikar Flying Pantograph v prihodnosti znal risati tudi s sprejem, bo razveselil še grafitarje, ki bodo na ta način lažje prišli do težko dostopnih točk. V spodnjem posnetku preverite, kako deluje v praksi.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Reon Pocket: Sonyjeva klimatska naprava, ki si jo daš v žep